На нива от 500 дка край сливенското село Гавраилово се състоя поредната атрактивна демонстрация на основна обработка на почвата с най-новите модели трактори и плугове, предлагани от Оптиком ООД.
 
Фирма Оптиком наскоро отвори нов център за земеделска техника в село Кукорево, в близост до Ямбол, който освен с трактори и инвентар разполага и с добре зареден магазин за резервни части. По инциатива на екипа ни в Ямболско се проведе събитие с любезното домакинство на инж. Драго Димитров, а партньори на Оптиком бяха ДюПон и Пионер Семена България. Демонстрацията имаше за цел да постави началото на създаване на опитно поле, а резултатите ще бъдат отчетени на по-мащабно събитие през следващата година.
 
Нa демонстрацията, на която гостуваха над 60 земеделски прозводителя от региона,  Оптиком показа своите най-нови трактори от водещите световни брандове – JCB и McCormick.
 
McCormick X7.670 VT Drive, агрегатиран с 6- корпусен навесен плуг бе атрактивна комбинация в действие, която демонстрира качествена обработка. Новият трактор на McCormick е с безстепенна 4-диапазонна трансмисия, произведена в заводите на ZF и 6,7 литров двигател FPT, произведен в заводите на IVECO. Той е изработен по най-високите стандарти на тракторостроенето. Навесният плуг OVLAC, агрегатиран към него е проиведен в най-голямата фабрика за производство на плугове в Испания. Откакто са по българските полета тези плугове са доказали във времето своята надеждност и здравина, независимо от тежките почвени условия у нас. 
 
 
Резултатите от развитието на трите култури (царевица, слънчоглед и пшеница) на опитното поле на Оптиком, ДюПон и Пионер ще бъдат отчетени в края на следващата стопанска година. Събраните опитни данни и извършените обработки ще бъдат отчетени комплексно  - комбинация на почвообработка, сортове семена и растителна защита. По този начин партньорите - организатори на демонстрацията имат за цел да покажат на земеделците, че всяка стъпка от процеса има своите специфики и само правилната комбинация от всички тях води до добри резултати. 
 
 
Другигият демонстриран земеделски агрегат бе трактор JCB Fastrac 8330 със 7-корпусен обръщателен полунавесен плуг OVLAC.  За да отговори на нуждите на по-големите стопанства световният лидер JCB разработи трактор с мощност 350 к.с., чийто български дебют се състоя наскоро на есенното изложение БАТА АГРО. Плугът, участващ в демонстрацията, беше окомплектован с предплужници, за да бъде още по-комплексна съпоставката между различните почвообработки. 
 
 
Лизинг с 0% лихва за срок до 36 месеца се предлага за машини JCB, лизингът за трактори McCormick и Landini, както и за прикачен инвентар от портфолиото на Оптиком е без първоначална вноска и срок 2 или 3 години.
 
Повече информация за гамата машини, предлагани от Оптиком, търсете на www.opticom-bg.com или на телефон : 0700 20 205