Онлайн платформа прави лесни сделките със земеделска земя. Новият сайт на най-голямата компания за управление на земеделска земя „Агрион“ предлага дигитален достъп до всички услуги, които търсят нейните клиенти – включително отдаването под наем или аренда.

Сайтът е разделен на няколко секции, всяка от която предоставя почти всички функционалности на реална сделка.

В частта „Услуги/Отдаване на земя“ предприемчивите български земеделци могат да вземат под наем или аренда окрупнени площи във всички части на страната. За допълнително улеснение там са публикувани и всички документи, необходими за участие в търговете за наемане на имотите.

Имотите се отдават по най-честния механизъм на пазара – чрез ежегодни търгове с тайно наддаване, в които може да участва всеки. Така се постига справедлива цена, отговаряща на търсенето и потребностите в сектора.

Прякото договаряне на имоти под наем и аренда пък дава възможност да намерите своя имот и да договорите най-добрата цена. През www.agrion.bg всеки може да разгледа предложенията, систематизирани по области, населени места и землища, както и да свали документите за участие в търговете. Нужно е само те да се попълнят и изпратят до официалния адрес на компанията по пощата или по куриер.

Тези, които имат казуси със собствеността си или искат просто консултация във връзка с поземлените отношения, могат да се обърнат към опитните юристи в компанията и да получат безплатна правна консултация. Екипът от прависти на „Агрион“ е тясно специализиран в поземлените отношения и е готов да съдейства и при най-заплетените казуси, свързани със собствеността на земята. 

Особено внимание е обърнато върху сделките с идеални части. Често собствениците притежават само част от даден земеделски имот. Малко от тях знаят, че тази собственост също струва пари и може да бъде продадена. За да се случи това, може да се разчита на юридическа помощ, която експертите на „Агрион“ могат да дадат абсолютно безплатно.

През годините компанията разработи редица безплатни услуги, свързани с поземлените имоти. Чрез сайта всеки собственик на земеделска земя може да се възползва от безплатна оценка на имота си, без значение къде се намира той. Дружеството съдейства и при събирането на необходимите документи за сделка. Това е от огромно значение за продавачите, които в повечето случаи не са наясно какви документи да подготвят и от къде да ги получат. 

В секцията „Покупка на земеделска земя и ниви“ всеки продавач може да разбере безплатно цената на земята си. Достатъчно е да знае къде се намира имотът му и какъв е поземленият му номер. С помощта на специално разработен софтуер експертите на „Агрион“ ще изготвят безплатна оценка на имота му и ще върнат адекватна ценова оферта, отговаряща на спецификите на конкретния земеделски актив.

При упълномощаване от страна на клиента експертите на „Агрион“ подготвят цялата сделка и продавачите се явяват лично, само за да си получат сумата от продажбата.

За комуникация с експертите на компанията: безплатен телефон 0800 111 66, чат на живо през сайта, имейл [email protected], както и чрез брокерите по райони в секция "Контакти".