Европейската служба за борба с измамите - ОЛАФ, разследва в България мащабна далавера с храни за бедни, която се е извършвала обаче главно на територията на съседна Румъния, съобщиха за Фермер.БГ отлично запознати източници. Разследващите разработват заподозрени в корупция и финансови измами, сред които и държавни служители.

 

Финансовите далавери извършени за сметка на европейската програма за доставки на храни за бедни са за 26 млн.евро. ОЛАФ съвместно с дирекцията за борба с корупцията, Департаментът за борба с измамите към румънското вътрешно министерство (DLAF), както и специализирани служби от България извършват оперативни проверки на място в България. Оперативната работа включва и партньорски комуникации с Кипър, Италия, Швеция и Германия, които най-вероятно са по отношение на извършваните финансови манипулации. Към момента OLAF е получила пълното съдействие на ГД Земеделие на Европейската комисия в разглеждане на случая.

 

До дни са възможни обиски и дори арести на територията на България по повод скандалната далавера с храни за бедни, информираха още източниците на Фермер.БГ.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!