Около 7000 декара различни насаждения в землището на Медковец са били засегнати от градушка, паднала при бурята в миналият петък, стана ясно вчера при констатациите от поражанията. Без ток са останали над 20 селища в региона, в това число всичките пет села в Медковско, Брусарци и няколко от селата в общината, а също Якимово.

От съсипаните ниви са унищожени почти напълно 2000 декара със слънчоглед, царевица и овощни градини. Спасители от “Гражданска защита” през нощта са отстранили дървета и стълбове, повалени от вятъра върху електрически жици в Медковец, Брусарци, Безденица и Габровница.
 

Във Владимирово силният вятър е изпочупил прозорците на кметството, местното училище и на частни домове. В Лехчево е отнесъл почти целият покрив на училището, тоест около 100 квадрата. В двете села има ударени от гръм животни.

Според данни на Гражданска защита най-много дъжд е паднал в селата Медковец и Лехчево. За час и половина там е паднало около 75 литра на квадрат. От бурята не са пострадали хора, уточниха от Гражданска защита.