Не е лесна земеделскаа работа. Фермерите са подложени на какви ли не проблеми като климат, вредители, държавна администрация, а понякога и на кражби.

Дали ремонт на ремонта на Стратегическия план ще обърка плащането на субсидиите

За ужас на стопаните от земеделската кооперация в силистренското село Ламбриново, в склада на кооператива неизвестни бандити са проникнали с взлом, съобщи пред Агри.БГ председателят Георги Петров.По думите му от склада са задигнати общо 39 торби със слънчогледово семе.

Загубите възлизат на 12 000 лв., добави Петров. 

От полицията, която била повикана веднага щом станало ясно, че някой е влизал нерегламентирано в помещението, смятат, че това е станало между 12 и 14 януари. Униформените са направили оглед и е образувано досъдебно производство. Председателят на кооперацията сподели, че все още няма задържани по случая.

"Семената бяха предвидени за предстоящата пролетна кампания. Няма какво да направим, остава ни да купим наново семена”, добави Георги Петров.

Кооперацията в Ламбриново се занимава с производство, преработка и реализация на маслодайни и зърнени кулури върху арендувани и собствени земи. Обработваемите площи на ЗК "Ламбриново" са 4000 дка, върху тях се гледа пшеница, слънчоглед и царевица.