С продуктите, които произвеждаме, може да направим страната си още по-популярна и видима в Европейския съюз (ЕС). Това каза ръководителят на Представителството на Европейската комисия в България Огнян Златев в Сливен, по време на откриването на евробазара „Сливенски продукт – с европейско качество“, съобщи Агенция Фокус.
 
 
"Евробазарът е една страхотна инициатива и мога само да поздравя организаторите, още повече, че е разглеждан в светлината на предстоящото председателство на България на Съвета на Европейския съюз. С продуктите, които произвеждаме, ние можем да направим страната си още по-популярна и по-видима", категоричен е Златев.
 
 
В рамките на базара, който продължава до 2-ри юни, своята продукция представят хлебари, сладкари, производители на вино, както и на млечни и месни продукти. Посетителите могат да намерят още пчелен мед, билки и др.
 
По думите на кмета на града Стефан Радев, целта на базара е да популяризира качеството на местните продукти, като основно на малките и на средни фирми.
 
„Имаме продукти с високо качество, на европейско и световно ниво. Хубаво е повече хора да научат за тях и да ги опитват“, каза Радев.