440 тона зърно и земеделска техника са изгорели при пожар, избухнал в каварненското село Било. Сигналът за инцидента е подаден след 20:00 ч. на 10 септември, съобщиха от Областната дирекция на полицията в Добрич. Огънят е обхванал склад с площ от 1000 кв.м. 

85 млн. лв. допълнително за земеделие

Освен събраното зърно са изгорели осем селскостопански машини, както и препарати за растителна защита, посочват още огнеборците. На инцидента веднага са се отзовали два пожарни автомобила на Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" от Каварна и са потушили огъня. Не е имало опасност за къщите на малкото постоянни жители в селото, които по последни данни са 16 души, коментираха от съседно землище. 

Огънят тръгнал от стопанска база на водеща агрофирма в Каварненско, разположена в село Било. Тя се е намирала на мястото на бивше ТКЗС. Сред унищожените от пожара машини са самоходна пръскачка, машина за обеззаразяване на семена, пръскачка, сеялка, резервни части за земеделската техника. Огънят погълнал покрива и термопанелите на сградата. Изгорели са още препарати за растителна защита и моторно масло. По случая е образувано досъдебно производство.