41 кандидати, които имат право да доставят български млечни продукти в детски градини и училища в страната за Кампания 2015/2016 г. са одобрени до момента, съобщиха от Държавен фонд „Земеделие”.
 
Списък с одобрените кандидати по схема „Училищно мляко“ е публикуван на сайта на ДФ „Земеделие“. Още 81 заявления, подадени в периода на прием, са в процес на обработка като участниците трябва да предоставят допълнителна информация на ДФЗ или да отстранят непълноти и неточности в подадените документи. Заявленията за участие в схемата обхващат 2 115 училища и детски градини с близо 302 хиляди деца и бяха подадени от учебни заведения, еднолични търговци, търговски дружества, кооперации и общини.
 
„Училищно мляко" обхваща децата от детските градини и тези от подготвителна група и учениците от 1 до 4 клас в държавни, общински и частни учебни заведения. Европейската схема насърчава консумацията на български прясно и кисело мляко, сирене и кашкавал. Тя работи активно за подобряване на хранителните навици от ранна детска възраст. Доставките на мляко и млечни продукти в детските градини и училищата ще започнат от януари 2016 г.

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!