Областна дирекция по безопасност на храните, град Стара Загора дари месото от 18 нерегламентирано превозвани овце. Животните са транспортирани без ветеринарномедицинско свидетелство с микробус, който е без лиценз за превоз на животни. Проверката е извършена от инспектори към ОДБХ Стара Загора, съвместно със служители от Районно управление на полицията, град Гълъбово. На собственика на животните е съставен Акт за установяване на административно нарушение. 
 
Животните са насочени за санитарно клане. Лабораторните изследвания доказват, че месото е годно за консумация от хора и е дарено на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович " –АД Стара Загора.
 
При друга съвместна проверка от Областна дирекция по безопасност на храните и Областна дирекция на МВР край град Кърджали е конфискувано 150 килограма телешко месо. То е било без здравна маркировка и без документи за произход. Транспортното средство е било без лиценз за превоз на продукти от животински произход. Цялото налично количество месо е унищожено в екарисаж, а на нарушителя е съставен Акт за установяване на административно нарушение. 

 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!