12-тото издание на специализираното изложение за земеделие БАТА АГРО, което ще се проведе от 14 до 17 май на летище Стара Загора, ще е най-голямото издание на изложението като площ до момента.
 
 
В него участие ще вземат 186 фирми от агросектора върху повече от 37 500  кв. м изложбена площ, съобщиха от Българската Асоциация на Търговците на Агротехника (БАТА АГРО), органицатори на събитието. 
 
Форумът за иновации, технологии и срещи на бизнеса отново ще представи най-големите световноизвестни брандове за селскостопанска техника, продукти и услуги за земеделието. 
 
За БАТА АГРО 2019 са въведени значителни подобрения в организацията и концепцията на изложението, така че то да стане по-ефективно и полезно както за посетителите, така и за изложителите. 
 
Изложбените площи са с изцяло нов формат – те са разположени в правоъгълник, в центъра на който са полетата за демонстрации на продукти за земеделието. Новата концепция предоставя по-добра видимост на площите и прави изложението по-компактно, като фокусът е върху експонатите и демонстрациите. 
 
 
Друго нововъведение е и задължителната регистрация за посетителите. Посещението на изложението остава безплатно, но ще е необходимо всеки посетител да се  регистрира – предварително в уебсайта на БАТА АГРО от края на април или на място в дните на изложението. Така организаторите от Асоциацията ще могат по-точно да определят броя и профила на посетителите, което ще бъде изключително полезно за подобряване на бъдещите издания на БАТА АГРО. 
 
„Щастливи сме, че все повече фирми от бизнеса в агросектора избират БАТА АГРО като основно изложение за своята дейност. БАТА АГРО се наложи през годините като най-голямото и значимо специализирано изложение за техника и технологии в земеделието и тазгодишното издание е най-голямото в историята на изложението. Наши изложители за пореден път са представителите на най-известните брандове за земеделска техника и фирми от всички направления в бранша. Каним всички земеделски производители, както и желаещите да бъдат информирани за новите технологии в сектора, да посетят БАТА АГРО в Стара Загора от 14 до 17 май“, коментира Даниел Минев, председател на Управителния съвет на Българската асоциация на търговците на агротехника.