По-добра връзка и по-добра комуникация между местния бизнес и местната власт – това е целта, която си поставя кметът на добруджанската община Крушари Илхан Мюстеджеб. Началото на диалога ще се постави с насрочената за 14 януари първа среща между ръководството на общината и работещите фирми в района. На форума са поканени над 50 представители на агробизнеса – частни земеделски стопани, кооперации, еднолични търговци, уточни за Агри.БГ кметът на Крушари. 

Войчеховски: Европейското земеделие е в повратна точка

 

19 са населените места в граничещата с Румъния община, разположени на площ от 417 000 дка. Над 280 000 дка е обработваемата земя. Земеделските стопанства и свързаните с тях дейности осигуряват основния поминък на населението.


На срещата кметът Илхан Мюстеджеб ще представи плановете си за подобряване на инвестиционния климат в общината, нови инфраструктурни проекти и ще сподели идеите си за развитието на Крушари.

Дискутирани ще бъдат въпроси, които са особено чувствителни за жителите на общината. Сред тях са създаване на малки местни производства, които ще отворят нови работни места срещу ангажимент на общината да подкрепи инвестиционните проекти с механизмите, с които разполага една общинска власт – предоставяне на терени, сгради, помощ при подготовката на проекти.  


Акцент на срещата ще бъде поставен и върху задълженията на представителите на земеделския бизнес при обработването на земите от общинския поземлен фонд, опазването на общинските пасища и мери, спазването на добрите земеделски и агроекологични практики.