Общинската служба по земеделие в град Болярово работи отново след близо 10-годишно прекъсване. В териториалния обхват на службата влизат 20 землища, сочи справка на страницата на Областна дирекция „Земеделие” - Ямбол.

Гласувайте: Какви са средните Ви добиви от пшеница за 2022 г.?

Възстановяването ѝ е станало със заповед на досегашния земеделски министър Иван Иванов, а работата ѝ ще улесни обслужването на местните земеделски стопани, които са около 300, каза кметът на населеното място Христо Христов пред БНР.

„За това ние настоявахме в продължение на няколко години, имаше и решение на Общинския съвет. Бяхме организирали подписка на администрацията, всички колеги кметове и кметски наместници. И в крайна сметка тя е факт, в момента започва да работи с временно изпълняващ длъжността началник. Паралелно с това се организира провеждането на конкурс, информира още Христов.

Досега земеделските стопани в общината се налагаше да пътуват до Елхово, за да могат да свършат административните си дела, свързани със земеделската служба. Отварянето на офиса в Болярово ще им спести време и разходи за път, допълни кметът. 

Службата е ситуирана на улица “Девети септември” № 3 в Болярово, телефон за връзка: 04741 / 63 49, и email: [email protected]. Работното време е от 9:00 до 17:30 часа.