Тези земеделски производители, които са регистрирани по ДДС тази година ще плащат данъци като еднолични търговци, съобщиха пред репортер на Фермер.БГ  стопани от Консултативния съвет по животновъдство. Това е била идеята, около която са се обединили животновъди и експерти от финансовото ведомство. На среща с фермери е присъствал заместникът на Симеон Дянков - Владислав Горанов, който е обещал, че до две седмици ще има промяна в данъчните закони.

Тези, които не са регистрирани по ДДС ще си плащат данъка 60/40, казаха фермерите. Ако наистина се случи обещаната промяна в законодателството, за което земеделците остро настояват от месеци, ще бъдат задължени да водят счетоводство за да може да формират приход, разход и печалба, като за тази година ще се кара на опростено счетоводство.

"Земеделските производители бяхме поставени всички приходи, които идват при нас да бъдат облагани с 40%, а 60% освобождават за разходи. Ние настояваме да бъдем облагани върху това, което успеем да докажем, че е печалба", посочиха животновъди след срещата в МФ, видимо доволни от постигнатия напредък в преговорите.

Така или иначе животновъдите остават в стачна готовност за да държат изкъсо изпълнителната власт и подготвят декларация, с която подкрепят евентуалните протести на Националната асоциация на зърнопроизводителите, които казаха, че се готвят за протест на 21 март.

 

© 2011 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!