Правителството назначи зам.-министъра на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов за член на Управителния съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига, на мястото на бившия зам.- министър д-р Цветан Димитров, съобщиха от правителствената информационна служба.
 
 
Управителният съвет на Центъра за оценка на риска по хранителната верига се състои от петима членове, директора - проф. д-р Бойко Ликов, зам.-министрите на земеделието доц. д-р Янко Иванов и д-р Лозана Василева и зам.-министрите на здравеопазването д-р Бойко Пенков и Светлана Йорданова.
 
През 2016 г. Центърът за оценка на риска по хранителната верига беше преструктуриран във второстепенен разпоредител с бюджет към министъра на земеделието с приемането на Закона за Центъра за оценка на риска по хранителната верига.
 
Центърът извършва научна оценка на риска по проблеми, които пряко или косвено засягат здравето на животните, растителните продукти и безопасността на храните. Той изготвя научни становища до компетентните органи и институции за вземане на решения за управление на рисковете по хранителната верига.