Консултативният съвет по растениевъдство към ОДЗ Стара Загора проведе редовно заседание. Съветът разгледа реда за сключване на трудови договори по чл. 114а ал. 1 от Кодекса на труда (т.н. еднодневни трудови договори). Йордан Йорданов от Дирекция „Инспекция по труда – Стара Загора“ разясни на съвета действащото законодателство по темата. Всички членове се обединиха около идеята, че редът за администриране на трудовите договори по чл. 114а ал. 1 трябва да бъде облекчен и добър вариант за това са въвеждането на електронни услуги и промяна в срока на изравняване  на внесените осигуровки.
 
На заседанието бе приет правилник за устройството и дейността на Консултативния съвет, анонсирано бе закриването на Контролно-техническата инспекция, чийто функции преминават към МЗХ и ОД „Земеделие“.  Промяната не засяга по никакъв начин дейността на земеделските стопани.
 
На срещата присъстваха Камен Касабов – председател на Консултативния съвет, Елка Бонева – секретар на Консултативния съвет и директор на ОД “Земеделие“ Стара Загора и членовете на Консултативния съвет, съобщиха от дирекцията.
 
Гости на заседанието бяха Йордан Йорданов – началник отдел „Административно, информационно и правно осигуряване“ в Дирекция „Инспекция по труда – Стара Загора“, Мехмед Зейнел - директор на ОД на ДФ “Земеделие“, Ганчо Ганчев - координатор на  Национална за служба съвети в земеделието.