Част от земеделските производители, кандидатствали по Схемата за качествени плодове и зеленчуци все още на са получили пълната сума на субсидиите. Както Фермер.БГ съобщи, на 12 май Държавен фонд Земеделие преведе 14 млн. лв. по сметките на производителите.  Помощта по Схемата за специфично подпомагане на производителите на плодове и зеленчуци (СППЗ) за кампания 2013 получиха над 1 500 фермери от цялата страна. Пълният размер на предвиденото подпомагане за 2013 г., обаче е 15 млн. лв.

Тези 1 млн. лв. все още не са преведени и част от земеделските производители не са получили пълния размер на плащането в размер на 8ст/кг качествена продукция. Те са получили 2/3 от субсидията.

„Единственото обяснение, което получаваме от ДФЗ, е че срокът за изплащане на субсидиите е 30 юни. Крайно нередно е, че най-малкото не бяхме уведомени защо се налага това забавяне. Като цяло 1 млн. лв не е толкова голяма сума, но за един земеделски производител тези средства наистина са важни“, коментира пред Фермер.БГ овощарката Живка Гроздева.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!