Националната служба за съвети в земеделието (НССЗ) се свърза с Фермер.БГ и помоли за съдействие по отношение на проблем, зачестил през последните месеци.  Става въпрос за консултантска фирма, която има регистрирано в Търговския регистър име, което е близко до името на държавната институция. За по-кратко, през годините, земеделските производители използват в своята лексика изразът "Съвети в земеделието", когато става въпрос за Националната служба за съвети в земеделието. В това се корени всъщност маркетинговият трик, който е послужил за основа за регистрация на въпросната фирма.

 

Национална служба за съвети в земеделието (НССЗ) и "Съвети в земеделието" ООД са две различни юридически лица и не извършват каквито и да е съвместни дейности, посочиха от държавната служба.


НССЗ e държавна институция към Министерството на земеделието и храните и предоставя безплатни консултантски и съветнически услуги, провежда информационни срещи и обучения на земеделски производители. „Съвети в земеделието” ООД е частна фирма регистрирана по търговския закон.

 

По отношение на обучения на земеделски производители с продължителност от 150 часа, НССЗ е приключила обученията и не планира нови в рамките на календарната година. От НССЗ призоваха фермерите да се свързват с държавните експерти от ТУК.

 

В случай на некоректно използване на името на НССЗ и при всяко едно съмнение в тази насока, НССЗ моли фермерите да сигнализират правоохранителните органи, както и да използват следните контакти:
1331 – София, ул. "Банско шосе" № 7, тел. 02 / 8 100 988,
е-mail: [email protected]

 


 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!