Националната служба за съвети в земеделието организира безплатни обучения за земеделските производители.

От началото на месец март НССЗ ще стартира 3 нови курса за обучения по мярка 111 "Професионално обучение, информационни дейности и разпространение на научни знания" от Програмата за развитие на селските райони.
 

Курсовете ще бъдат по темите "Общо животновъдството" (курс от 150 часа – 19 дни); "Базово обучение по проблеми на опазване на околната среда в земеделието" (курс от 30 часа – 4 дни) и "Нови техники и технологии в пчеларството" (30-часов курс – 4 дни). При успешно завършване на курса фермерите ще получат Удостоверения.


Обучението е напълно безплатно за земеделските стопани. Поемат се всички разходи, включително за път до мястото на провеждане, осигуряват се хотел и храна.

От НССЗ напомнят, че обучението е задължително за бенефициенти по мярка 112 „Създаване на стопанства на млади фермери” от ПРСР, които нямат завършено селскостопанско образование.

За включване в обучението е необходимо да се попълни заявление в съответния териториален областен офис на НССЗ или в Централно управление на НССЗ (София-1331, ул. „Шосе Банкя“ № 7 за НССЗ). Формуляри за участие могат да се изтеглят от интернет страниците: naas.government.bg; prsr.government.bg и dfz.bg. Повече информация за свободни места за съответните курсове може да се получи в офисите на НССЗ в страната или на телефон: 02/810 09 79.

Можете да изтеглите заявление за участие и от ТУК

Графика на обученията може да прочетете от ТУК.

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!