Фокусът на щанда на Оптиком на изложението БАТА АГРО 2018 ще бъдат зърнокомбайните Rostselmash, които от началото на есента на 2017 са „под покрива“ на компанията и имат отличен прием на пазара.
 
Първите продажби за сезона са вече факт, особено успешна се оказва формулата за продажби на лизинг с 0% лихва и изплащане за 60 месеца, разработена съвместно от Rostselmash Finance и Оптиком, която позволява на българските зърнопроизводители да се сдобият с високопроизводителни, високотехнологични, надеждни и достъпни комбайни. На изложението ще бъдат представени сламотръсните VECTOR 425, ACROS 595, RSM 161 и роторният TORUM 765. Подходящо допълнение към комбайните Rostselmash, а и към други брандове, са предлаганите от Оптиком безредови хедери - лифтери за слънчоглед и редови за царевица на Moresil.
 
Гамата селскостопански машини на JCB ще са представени начело с флагмана – телескопичните товарачи. Очаква се специалния юбилеен експонат JCB 541-70 Agri Pro, единствен за България и произведен в чест на 40-годишнината от старта на производството на телескопичните товарачи JCB, превърнали се в икона и №1 по продажби в света и в България. 
 
 
Изборът на подходящ телескопичен товарач за своето стопанство посетителите ще направят измежду моделите JCB 535-95 Agri Plus (3,5 тона на 9,5 м височина), JCB 531-70 Agri (3,1 т на 7 м), JCB 536-60 Agri (3,6 т на 6 м), а за нуждите на животновъдния сектор и за работа в закрити помещения и тесни пространства се предлагат компактни модели, както и челни товарачи с чупеща рама. Всички товарачи JCB се предлагат на изплащане до 3 години с 0% лихва по съвместната програма на Оптиком и JCB Finance. На щанда ще грее и уникалният високоскоростен трактор JCB Fastrac 8330 с несравним комфорт и параметри за максимална производителност. 
 
От Оптиком са подготвили няколко премиери при тракторите Landini и McCormick. Дебют се очаква да направи новият Landini Rex 4 с кабина, предлагащ важни иновации. Дългоочакван е и дебютът на най-мощната серия на бранда McCormick X8, включваща три модела съответно с 264 к.с., 286 к.с. и 310 к.с. и 4-диапазонни безстепенни варио трансмисии VT Drive и оборудвани с 6-цилиндрови двигатели Betapower T4f. За пръв път ще покажем и моделът McCormick X7.690 с новия 6-цилиндров Betapower Fuel Efficiency T4f 225 к.с. двигател и трансмисия Powershift P6-Drive.
 
 
Очакван интерес ще предизвикат комбинираните сеялки SKY MaxiDrill и универсалната SKY Easy Drill, която в зависимост от нуждите и предпочитанията може да работи като конвенционална, полудиректна или директна, при това с всякакъв вид и размер семена и с висока работна скорост над 20 км/ч.
 
Предвидено е специално лизингово предложение за почитателите на прецизните технологии в земеделието от Monosem, Sulky и Kuhn, което ще бъде разкрито на изложението. Иновативни решения за високо прецизно и щадящо природата наторяване предлагат торачките на Sulky, чийто експонат X40+ с бункер 3100 литра е версия ECONOV с автоматичен секционен контрол на наторяването, а като опции се предлагат възможност за работа с трактор с ISOBUS, компютър VISION със 6-секционен GPS Matrix 840GS или компютър Quartz с 12-секционен GPS контрол.
 
При лидера в прецизните сеялки Monosem акцентът е върху системата за електрическо задвижване на сеещите секции.
 
 
Това е технологично подобрение, пестящо време и увеличаващо производителността на агрегата трактор-сеялка, като същевременно предоставя удобство на оператора и гарантира прецизност. Сеещият апарат на Моносем, работещ на вакуумен принцип, е конструиран така, че да може да сее всички видове семена, освен популярните култури слънчоглед и царевица, нашумелите от скоро нахут, соя, боб, памук и дори рапица.
 
За есенните и следжътвени почвообработки предложенията включват брани, култиватори, плугове за плитка оран, плугове обръщателни и конвенционални от Ovlac. Овощари, лозари, животновъди и зеленчукопроизводители също ще видят подходящи за техните стопанства машини.

 

Повече информация за цялостното портфолио с машини можете да получите в сайта на официалния вносител на брандовете за България - Оптиком ООД, както и на тел: 0700 20 205.