Прецизното тороразпръскване става още по-лесно и достъпно за българските фермери, работещи с торачките SULKY чрез онлайн приложението FERTITEST. 
 
Онлайн помощникът FERTITEST за настройките на тороразпръскващите машини SULKY вече е достъпен напълно безплатно на български език, за да улесни множеството клиенти в страната. 24 часа/7 дни в седмицата чрез сайта на SULKY потребителите могат да получат настройки за своята SULKY торачка само в 4 лесни стъпки. 
 
Онлайн приложението FERTITEST е налично на 15 езика, като сред тях е и български (чрез избор на българския трибагреник в горната част на менюто). Базата данни включва над 500 вида торови продукти и семена, като непрекъснато се обновява и допълва. 
 
Стъпка 1 предлага избор на продукти в три групи: гранулирани торове, пелети и семена. 
 
Стъпка 2 дава възможност за избор на тор или по вид, или по производител на тора. Ако търсите вид тор, неописан в базата данни, може да получите настройки за него в подменю „Търсене на подобни“, където задавате плътността, избирате външния му вид и гранулометричния му състав (определя се с помощта на SULKY гранулометъра).
 
Стъпка 3 насочва потребителя към избор на конкретния модел машина и съответната й конфигурация (вид лопатки, работна ширина, работна скорост, норма).
 
Стъпка 4 директно предоставя като резултат конкретно настройките за вашата машина, като могат да бъдат разпечатани и/или запазени и записани на SD карта.
 
Така торачките SULKY X40 или Х50 могат да се настройват сами. Настройките се запазват от FERTITEST онлайн приложението, записват се на SD карта, картата се поставя във VISION терминала и машината е настроена и готова за работа! 
 
За повече информация и техническа помощ, можете да се свържете с изключителния представител на SULKY за България – Оптиком ООД на национален телефон 0700 20 205, както и на контактите на дилърската им мрежа в страната, посочени на страницата www.opticom-bg.com