Заедно с успешното налагане на пазара на продуктите, произведени по технологията Wisan®,  водещият производител на фуражи HL-TopMix пусна на пазара Wisan® Omega – иновативен продукт на основата на ленено семе и подбрани зърнени суровини. 
 
 
Продуктът е изключително подходящ за употреба при подрастващи прасета, защото оказва много положителното влияние върху развитието и работата на храносмилателния тракт. Wisan® Omega е особено ефективен при употреба в храненето на свине-майки като допринася за добра кондиция, здраве и плодовитост. Ползите му са доказани в повече от 10 годишна употреба в свиневъдни стопанства в Германия и други страни.  
 
 
Свойствата на лененото семе са известни от древността – особено с неговият успокояващ ефект върху храносмилателната система и с идеалната структура на мастни киселини.
 
По време на производствения процес на Wisan® Omega  лененото семе се подлага на топлинна обработка, което води до неутрализация на циановодородната киселина, фракцията на скорбялата се преработва и се активират слизестите вещества в лена. Благодарение на това продуктът има редица положителни ефекти върху жизнеността и плодовитостта на свинете-майки и имунитета и прираста при малките. 
 
Wisan® Omega от една страна е източник на протеин и енергия. От друга страна съдържащите се сурови влакнини стимулират работата на храносмилателния тракт, като образуват полезен слой върху чревните власинки, свързват токсините и стимулират отделянето на фекалии.
 
Ползи при свине –майки:
Едно от полезните свойства на Wisan® Omega е богатото съдържание на мастни киселини, които са градивен елемент за важни хормони и ензими, които помагат развитието на имунитета,  храносмилането и плодовитостта. В резултат се повишава защитната способност срещу болестотворни бактерии, оптимизира се междуклетъчната обмяна на веществата и се подобрява растежа. Високото съдържание на мастни киселини стимулира жлъчната секреция и подобрява дефекацията и консистенцията на изпражненията.  
Слизестите вещества във Wisan® Omega предпазват чревните папили, като се намалява възможността за закрепване на патогенни микроби и натрупването на ендотоксини при майката. Друга положителна роля на слизестите вещества е да свързват микотоксините и да намаляват резорбацията. 
 
Доказана е ползата от Wisan® Omega за намаляване на случаите на млечна треска, която е честа причина за загуба на малки прасенца от 3 до 5%.  При млечна треска има опасност от пренасяне на заболявания от майката към малките. 
 
Ползи при малки прасенца: 
Wisan® Omega предоставя сигурна защита на малките животни срещу заболявания, причинени от Е-коли. Омега-3 мастните киселини подпомагат изграждането на собствен имунитет и понижаване на смъртността. Съдейства за осигуряване на стабилна фаза на отбиване и максимален прираст. Това намалява разходите за медикаментозни лечения.
 
 
 
Wisan Omega e богат на Омега 3 мастни киселини
 
Wisan Omega помага за изграждане и поддържане на силна имунна система
 
Wisan Omega подпомага плодовитостта при свинете
 
Wisan Omega съдържа полезни вещества, които подпомагат добрата работа на храносмилателната система
 
Wisan Omega поддържа добрата кондиция, подобрява фекалната консистенция и дефикация
 
Wisan Omega подпомага процеса на естествена детоксикация
 
 
Запитване за схема за хранене или повече информация за Wisan Omega може да направите на емайл: [email protected], на фирмената интернет страница на компанията: www.hl-topmix.com или във Facebook страницата на компанията - TopMixLtd