Половината от работната седмица на ДФЗ ще бъде за среща с фермери. Новото ръководство обяви, че вторник, сряда и петък ще бъдат приемни дни, в които земеделските производители ще могат да ходят и да обясняват своите проблеми свързани с проекти или неполучени субсидии. Приемните ще бъдат с продължителност от 13:00 до 17:00 часа в посочените дни в сградата на ДФЗ на първия етаж.

На 19 април 2011 г.,вторник, ще се проведе първият приемен ден за бенефициенти по Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. Всеки вторник ще се провеждат приемни дни по ПРСР.

Приемният ден по линия на директните плащания ще бъде всяка сряда. Бенефициенти ще могат да получат информация по схемите за подпомагане на площ и схемите за подпомагане на животни. Всеки четвъртък ще се провежда приемен ден за въпроси, свързани със селскостопанските пазарни механизми и програма САПАРД.

Предстои в следващите дни подобряване на информационните процеси за проверката на статуса на проектите по ПРСР. Всеки бенефициент ще може да провери до кой етап е стигнал проекта му и какво предстои.

 

Припомняме, че и преди време в ДФЗ е имало примени, но към тях нямаше интерес и те не успяха да облекчат особено проблемите на фермерите. Преди няколко месеца бившият шеф на фонда Светослав Симеонов също откри приемна по ПРСР, което събитие огласи дни преди в България да пристигне еврокомисарят по земеделие Дачиан Чолош. При старта пък на ПРСР на телефоните на приемните в МЗХ през Април - Юни 2008 г. се  рядко се случваше някой от служителите да вдигне телефона и да консултира земеделския производител на линия.

 

©2011 fermer.bg