Новият изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ) Мирослав Николов участва в пресконференция в Министерството на земеделието и храните (МЗХ) по повод опасността България да загуби европейски пари по Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013 г.

 

Николов подчерта, че много бързо новият екип на ДФЗ се е сработил с екипа на МЗХ, което новият директор на Фонда определи като добра съвместна работа. „Новият екип на ДФЗ е амбициран да изпълни всичко, което досега е било забавено, като до края на годината да разплатим всички възможни средства. Моментът е доста тежък, защото идваме когато всички процедури са били много забавени във времето и има натрупани много плащания.

 

Основната ни цел е да приложим актуализирания екшън-план, за да достигнем до максимално добър резултат в края на годината за всички земеделски производители“, подчерта Мирослав Николов. Той  допълни още, че в ДФЗ е създадена необходимата организация за работа, разпоредени са всички проверки, изискани са необходимите справки.

През последните няколко дни, откакто е назначено новото ръководство на Фонда, се работи денонощно по актуализация на екшън-плана, който цели да не загубим европейски пари по Програмата за развитие на селските райони, посочи Николов.

 

 

© 2013 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!