Един от най-атрактивните телескопични товарачи, който в момента е наличен на българския пазар – JCB Loadall 550-80, беше представен на изложението DLG Field Days в Германия. Машината предизвика интереса и положителните оценки на фермерите със своя сбор от качества и мултиприложимост.

 

ВИЖТЕ ВИДЕО:

 

Пред камерата на Трактор.БГ, Томас Тилкорн от JCB Германия изтъкна предимствата на този товарач : „Товарния капацитет на Loadall 550-80 е 5 тона, а максималната височина на повдигане е 8 метра. Двигателят е JCB DieselMAX с мощност 145 к.с. и e изключително икономичен и чист. Отговаря на еко-нормите Tier 4 Interim.

 

 

JCB Loadall 550-80 има система за самопочистване на охлаждането, която издухва обратно попадналите върху капака растителни или други частици. Охлаждащата система е лесна за достъп и сервизиране и всички нейни части се почистват бързо и без усилие.

 

 

„Ключова новост при тази машина е системата „Z" за захващане на работните органи, която вече е по-стабилна и силна и позволява работа с големи кофи и тежки товари."

 

„В кабината на JCB 550-80 оператора има достатъчно работно пространство. Всички основни уреди са поставени на интуитивни за работа места. Имаме мултифункционален джойстик за управление, а трансмисията е 4 степенна Power Shift и дава възможност на товарача да развива скорост до 40 км./ч.. Това го прави много удобен за превози от една ферма до друга. Товарача има и опция за оборудване с теглич, с който могат да се теглят и ремаркета с товари.

 

 

Новата серия телескопични товарачи JCB Agri Loadall 550-80 е налична на промо цени за българския пазар от официалния вносител на JCB – селскостопански – фирма Оптиком ООД, Стара Загора.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!