Case IH представя нови трактори от серията Quadtrac и Steiger AFS Connect™ за сезон 2021.

•    Нова линия съчленени гумено-верижни и колесни трактори;
•    Доказани двигател, трансмисия и ходова част, съчетани с изцяло нова и подобрена среда на оператора;
•    Усъвършенстваната технология спомага за улесняване на работата и осигурява двупосочен трансфер на данни за максимална свързаност;
•    Наличен в Европа през 2021 г.

Тракторите разполагат със специфични характеристики за европейския пазар с включена нова технология, предназначена да улесни съхранението и преноса на данни, които са от основно значение за съвременното мащабно земеделие. Също така се използват подобрения в комфорта и управлението на кабината, които бяха въведени първоначално в серията Magnum AFS Connect, представена през 2019 г.

Гумено-верижните трактори Quadtrac AFS Connect™ (8 модела от 525 до 692 к.с. максимална мощност) и колесните трактори Steiger AFS Connect™ (6 модела от 469 до 558 к.с. максимална мощност) получават нови функции и подобрения, включително:

  • Фабрично монтирана AFS Connect телематика с подобрена свързаност като стандарт;
  • AFS Pro 1200 дисплей;
  • AFS Vision Pro операционна система;
  • AFS Vector Pro приемник;
  • Нов Multicontroller;
  • Нов интериор на кабината с подобрен автомобилен клас материали;
  • Нова система за отопление/вентилация/климатизация;
  • Нови електро-хидравлични дистанционни клапани;
  • Софтуерни подобрения на дисплея.
Максимална свързаност

При разработването на технологията AFS Connect, вградена в новите трактори, инженерите на Case IH се фокусираха върху улесняване събирането на данни и безпроблемното им предаване, за да гарантират, че това може да спомогне за повишаване на производителността. 

AFS Connect позволява двупосочен трансфер на данни между машината и компютъра в офиса, за да позволи на фермерите да управляват с точност цялата информация от стопанството и автопарка си от офиса или чрез мобилно устройство.

Технологията AFS Connect се управлява от три системни компонента

•    The AFS Pro 1200 монитор: Терминал за управление с 12-инчов екран, който предоставя изчерпателни оперативни данни. Той включва дистанционен достъп до дисплея, за да позволи на земеделските производители и дилърите със съгласие на собственика да разглеждат дистанционно екрана, плюс лесно Bluetooth сдвояване за свързване на мобилно устройство, поглед през четирите външни камери и изключителна видимост на екрана денем и нощем.

•    AFS Vision Pro операционна система: използва се като мобилен телефон или таблет за по-лесна работа и може да се управлява чрез сензорния екран или чрез въртящ се джойстик според предпочитанията.

•    AFS Vector Pro приемник: опции за корекционен сигнал за автоматично водене, вариращи от базови (WAAS и AFS 1) до средни (AFS 2) и високи (RTK и AFS RTK +) нива на точност.

Високият комфорт повишава производителността през дългите дни.

Тракторите Quadtrac и Steiger AFS Connect разполагат с интериор на кабината, който може да се похвали с подобрени елементи за управление и автомобилен клас материали. Те са проектирани да улеснят контрола и да подобрят комфорта по време на работа с крайна цел да повишат производителността.

Характеристиките на кабината включват:

•    Изцяло нов интуитивен подлакътник – Multicontroller, с осем бутона за управление, централен бутон за бърза конфигурация и нов джойстик с четири програмируеми бързи бутона;
•    Подобрен комфорт от новата система за отопление, вентилация и климатизация (HVAC);
•    Усъвършенствана кормилна система с регулируеми съотношения на волана за по-бързо завиване;
•    Пакет програмируеми работни светлини, осветяващи на 360 градуса около трактора.

Дистанционна поддръжка

Онлайн порталът на Case IH – AFS Connect, предоставя управление на новата серия трактори на собственика или мениджъра на фермата, подобрявайки управлението на стопанството, автопарка и данните от настолен компютър в офиса или на всяко място, когато използвате мобилно устройство. 

Със защитен трансфер на данни към и от портала през облака, потребителите могат да влязат в AFS Connect, за да видят текущите полеви операции, информация за машинния парк, агрономически данни и други, сякаш се намират в кабината. Собствениците и мениджърите могат също да изберат и споделят избрани агрономически данни до нивото на полето с трети страни като агрономи.

Свързването предоставя и повече функции за поддръжка, насочени към намаляване на престоя и задържане на операторите на място. Дистанционният достъп дава възможност на фермера/мениджъра или дилъра да погледне точно какво вижда операторът на новия дисплей AFS Pro 1200 – както работни параметри, така и идентифициране на проблем. Дилърите могат да качват дистанционно актуализации на софтуера и да използват отдалечена сервизна поддръжка, за да идентифицират от разстояние нуждите от поддръжка и обслужване, без да е необходимо да посещават машината.

Уникален избор на трансмисия, едни от най-добрите на пазара

CASE IH продължава да предлага опция между напълно автоматична или безстепенна (Vario) трансмисия в този клас съчленени гумено-верижни или колесни трактори.

CVXDrive трансмисията е достъпна за моделите Steiger 420/470/500 и Quadtrac 470/500/540, като се характеризира с редица предимства, като бързо ускорение до желаната постъпателна скорост, лекота на използване – особено от оператори с по-малко опит, пълна наличност на мощност при ниска скорост за специализирани приложения, максимален хидравличен дебит при ниска скорост за операции като продълбочаване/сеитба. Основните предимства са максимална горивна ефективност и увеличена производителност.

По-малко паузи, повече производителност

Тракторите Quadtrac 470/500/540 и Steiger 500 AFS Connect™ вече се предлагат с по-голям капацитет на резервоара за гориво, което позволява повече свършена работа с по-малко спиране за зареждане. Новите резервоари увеличават капацитета с до 44% от 1230 л на 1779 л.

Допълнителни функции, предназначени да сведат до минимум забавянията и престоя, включват Adaptive Steering Control (ASC). ASC е система за управление с променлива скорост, която е внедрена и в други трактори Case IH. Тя позволява да се променя съотношението между броя направени завъртания на волана и ъгъла на завиване според изискванията на оператора. По този начин броят на завъртанията на волана, необходими за пълното обръщане в края на блока, може да се регулира спрямо типа работа, а времето, прекарано в маневри, да се намали. Системата се управлява чрез AFS терминала на трактора.

Повече информация за Case IH и цялото портфолио на Тайтън Машинъри България може да откриете на: кратък номер *4040, [email protected] или titanmachinery.bg