Словенската фирма ИНО е производител на селскостопанска и комунална техника, която в последните години се налага изключително успешно и на българския пазар.  Компанията е  с дългогодишна традиция – повече от 50 години, в  производството на качествен селскостопански инвентар.

 

Производството е насочено в пет основни направления: мулчери и раздробители с работна ширина от 60 до 800 см., торачки с капацитет от 50 до 2500 л., прецизни пневматични сеялки от 2 до 24 реда, продълбочители с пневматично устройство за торовнасяне и мобилни силажо комбайни.

 

В България ИНО има дългосрочни бизнес отношения с официалния вносител на компанията – фирма Трактор Инвест – Карлово, която предлага на клиентите пълно търговско и сервизно обслужване на машините с марка ИНО , като неизменна част от дейността е обучението за работа с тях.

 

На Агритехника 2013 Трактор.БГ разговаря с регионалния мениджър на ИНО Борут Липоглавшек, който ни запознава в детайли с новите модели мулчери, които компанията е пуснала на пазара:

 

"Първо искам да отбележа, че нашата стратегия се базира на внедряване на иновативни технологии за производство на машини за модерно земеделие, високо качество на използваните материали в производството и най-важното да предлагаме на нашите клиенти качествена  европейска техника на изключително достъпна цена.“

 

„Тук зад мен , искам да ви представя нашия нов мулчер ТРИПЛЕКС, предназначен за работа при тежки условия. Той успешно надробява остатъците след жътва на царевица и слънчоглед, като премахва без усилие зелени храсти, стебла от тютюн и високи треви. Основно предимство на Мулчер ТРИПЛЕКС  е, че  работната ширина от 8 метра е разделена на три секции, две от които са независими и имат  ъгъл на движение при работа до 15 градуса, което осигурява изключително добро копиране на терена.

 

„Сърцето на този мулчер е патентованият двойноспирален ротор“ , който е с 45° разпределение на работните органи. Това редуцира разхода на гориво до 24%, като в същото време води до по-добра производителност.

 

Друго  впечатляващо за този мулчер е максималната работна скорост  – до 16 км/ч., което гарантира бързина и рентабилност на полето.  

 

Мулчер ТРИПЛЕКС може лесно да се транспортира по пътната мрежатъй като двете странични работни секции се сгъват хидравлично в транспортно състояние, което е само 3 метра.

 

Мулчерът може да бъде оборудван и с GPS навигация, която оптимално да насочва работата на машината, което гарантира още по-голяма ефикасност при работа. Освен това ние предлагаме на нашите клиенти, оборудване с камера, която позволява на механизатора да следи работата на мулчера, без да се обръща назад.

 

Другият нов продукт, който показваме тук на Агритехника е мулчерът PROFI MEGAза тежка и интензивна работа.

 

Мулчерът  PROFI MEGA е най-професионалната машина в нашата гама, подходяща както за селското стопанство, така и за комунални нужди. Използва се за косене на трева в ливадите и обществените площи, в селското стопанство за раздробяване на всякакви видове растителни остатъци, почистване на пасища и др. Подсилената конструкция, вграденият контранож и голямата работна ширина повишават ефективността на мулчера. Максималната дебелина на мулчирания материал е 8 см в диаметър.

 

Мулчер PROFI MEGA има два изхода за агрегатиране и може да бъде монтиран както на предния, така и на задния навес на трактора. Мулчерът е оборудван с автоматичен обтегач на ремъците и вентилатор за допълнителното им охлаждане. Чрез двойноспиралния ротор с 45° разпределение на работните органи мулчерът консумира по – малко енергия за раздробяване, намаля натоварването на лагерите и други компоненти, изисква трактор с по – малка мощност и прави процеса на работа по – тих.

 

Мулчер PROFI MEGA е оборудван  с метални завеси и предпазни плъзгачи. За да се ускори потокът на масата от раздробени остатъци е възможно отваряне на капака в задната част на машината, което позволява работа с по – висока скорост при гъста растителност.

 

Надробяването е изключително ефективно с помоща на спираловидно разположените Y-образни ножове или чукокве, с които е оборудван мулчерът.

 

Специално за обработката на лозя и овощни градини, нашите мулчери могат да бъдат оборудвани с хидравлично отклоняваща се секция,която позволява едновременно надробяването на остатъците от резитбата в реда и косенето на тревата между овошките или лозята, като гарантира защитата на стеблата. Иключително подходяща машина за биологичното производство на грозде и овощни култури, тъй като надробените остатъци се превръщат в биомаса.

 

 „Всички наши модели мулчери с марката INOса с една година гаранция, като искам да отбележа, че при правилна ескплоатация машините имат дълъг и безпроблемен живот , което говори за високото качество на изработка на нашите продукти.“

 

Цялата гама мулчери с марката INO се предлагат на българския пазар от карловската фирма Трактор Инвест EООД и могат да бъдат закупени до края на годината на преференциални цени.

 

Трактор Инвест ООД

0335/92818 ; 0879 01 10 10; 0888459108

[email protected]

http://www.tractorinvest.com