В рамките на изложението БАТА Агро, което се проведе традиционно в Стара Загора, Тайтън Машинъри България впечатли зърнопроизводителите с най-съвременните и технологични решения в сферата на растителната защита, представяйки най-новите модели самоходни пръскачки на престижния бранд Agrifac.

Специално за събитието, на щанда на Тайтън Машинъри беше и търговският директор на Agrifac за Европа – Арнауд де Боер, който сподели:

“Това, което наблюдаваме през последните години, е, че фермерите стават все по-големи и увеличават площите, които обработват. За тях е много важно да развиват устойчиво земеделие, което е свързано с това да намалят обемите на използваните препарати. Именно в тази област ние сме много успешни и решенията на Agrifac са в посока на прецизност, икономии на препарати и ефективност за големи площи.”

По време на изложението БАТА Агро, на щанда на Тайтън Машинъри присъства и друг специален гост – Виктор Ончика, търговски мениджър на Agrifac за България и Румъния, който допълни:

“Имаме 3 серии самоходни пръскачки: Condor с 4000 и 5000 литра резервоар; Vanguard, която е нова серия с 6000 литров резервоар и 2 метра клиренс, както и серията големи пръскачки Endurance с 8000 литров резервоар.”

Решенията на Agrifac покриват всички нужди в зърнопроизводството, както за пръскане с хербициди, преди почвообработка, така и за растителна защита и подхранване на слети култури. А благодарение на високия просвет до 2 метра, пръскачките са подходящи за пръскане на слънчоглед, царевица и рапица в напреднали фази на растеж.

По отношение на последните нововъведения при Agrifac, Виктор Ончика добави:

“Вече е налице новата система 3S с камери и сензори, която е върхова технологична иновация, работеща с изкуствен интелект. Вече имаме продадена една такава машина в България, а сега сме в процес на доставка на още една за клиент на Тайтън Машинъри. Това е доказателство, че българските зърнопроизводители са отворени към иновациите и последните технологични решения в този бранш.”

Камерите в новата система 3S на Agrifac сканират всеки метър от площта, като в реално време софтуерът преценява на база данните от снимките как машината да пръска с цел постигане на оптимално качество.

Виктор Ончика поясни за новата технология:

“За фермерите тази нова технология означава, че, когато се работи с тотални хербициди, пръскачката ще пръска директно само върху плевелите, без да се разходват излишни количества препарат в свободните от плевели площи. Това води до икономии, но има и важен екологичен ефект.”

Друга важна технология, на която бе акцентирано от Виктор Ончика, бе патентованата от Agrifac система HTA (High Tech Air), която чрез компресор осигурява адаптивно пръскане под налягане през всяка дюза, без значение на климатичните условия и наличието на вятър навън. Това подпомага постигането на прецизно пръскане и увеличаване на времевия диапазон , което други марки на пазара не могат да постигнат.

“Ако имаме ветровити условия, операторът в машината може лесно да настрои размера на капките, които излизат през дюзите, така че да се постигне ефективно пръскане, дори в трудни условия. Освен това, при пръскане по време на залез например, са налице изпарения, които влияят негативно, но тези настройки за избор на дифузно или по-едро пръскане позволяват запазване на ефективността ”, посочи още Виктор Ончика.

С представянето на новите модели самоходни пръскачки Agrifac, Тайтън Машинъри България затвърди репутацията си на лидер в иновативните и високотехнологични решения за зърнопроизводството в България. 


Повече информация за новите модели самоходни пръскачки Agrifac можете да получите на: