силажокомбайн John Deere 7280 За да гарантира, че комбайните съответстват на изискванията Interim Tier 4, John Deere разработи седем нови модела самоходни силажокомбайни за 2013 г. Тези машини са по-икономични в разхода на гориво, техните двигатели отговарят на изискванията на Tier 4 Interim, а при тяхното производство се прилага нова система за обработка и операционна технология. По този начин John Deere прави всичко, за да подобри ефективността на своите комбайни на полето.

Серията силажокомбайни John Deere 7080 включва следните модели - 7180, 7280, 7380, 7480, 7580, 7780 и огромния по размер модел 7980. Този размах предоставя на производителите на зърнени и фуражни култури избор от седем различни по размера комбайни, в зависимост от техните нужди и работна площ.

Основния пакет от опции за повечето модели комбайни включва трансмисия с безстепенно изменение на скоростта и система HarvestLab. Срокът на експлоатация на бързоизносващите се части на комбайна е удължен благодарение на технологията Duraline. В допълнителните опции се включва управлявана от кабината на оператора усъвършенствана система за контрол височината на хедъра, с регулиране на височината на режещия механизъм до милиметър и автоматична система за смазване.

Независимо от това кой модел силажокомбайн от серията John Deere 7080 ще избере купувача, количеството конски сили на двигателя ще бъде достатъчно за жътва и на най-богатата реколта – започвайки от 375 к.с. при модел 7180 и завършвайки с 800 к.с. при модела 7980. Производителността се подобрява и от вградената в комбайните технология HarvestLab, която осъществява анализ на горивото.

В гигантския модел силажокомбайн John Deere 7980 има 19 литров двигател Cummins, с които може да се обработват огромни площи, а останалите шест модела са снабдени с двигателите PowerTech. Всичките седем модела са оборудвани със звукоизолирани, климатизирани кабини, които не пропускат шума и праха отвън, седалки ComfortCommand и леснодостъпни панели за управление CommandArm.

Съдейки по външния вид, купувачите могат да си помислят, че силажокомбайните от серията 7080 са сходни с тези от серията 50. Но като се отчетат техническите характеристики на моделите 7080, то те значително превъзхождат своите предшественици.