Kverneland внедри тази уникална функция: автоматичното преминаване на Kv 2500 i-Plough® от транспортна позиция към работна и обратно. Тази лесна и бърза транспортна опция увеличава производителността до максимална степен. Активирането функцията става чрез ISOBUS терминала от кабината на трактора.
 
 
Smart принципът
Защо да губим време в настройка на плуга за транспортиране и след това отново за работа? Защо да рискуваме да се нараним, правейки това? Защо не улесним и обезопасим тези досадни дейности?  
 
Подобрените функции на ISOBUS системата и механичните нововъведения, като концепцията на Kverneland - “trailer” при навесния реверсивен плуг Kv 2500, предлагат решение за транпортиране на плуга: удобно управление на всички тези опции от кабината на трактора.
 
Концепцията „Trailer“
"Плугът следва трактора, както ремарке следва лека кола. Това е много безопасно решение по време на транспортиране. Тази концепция се нуждае от редица иновативни решения, като шарнирно съчленяване на основната греда на плуга с headstock-a  посредством шарнир позволяващ на плуга да прави завои с ъгъл до 45 градуса в ляво и дясно" споменава Пер Гунар Крагеруд, Дизайнер механиката и електрониката - Kverneland Group Klepp.
 
Снимка: Ремаркето Kv 2500 i-Plough® 
 
Уникална функция
Автоматизираните транспортни решения разчитат на заключването и освобождаването на няколко нововъведения:
Напречният вал даващ способноста плуга да се завърта 45 градуса наляво и надясно 
Специално разработените за Kv 2500 i-Plough® комбинирани колела
Опцията за обръщане на плуга 
 
Рекордно време
За активиране на всички тези функции е необходима само една команда. Просто натиснете бутона за транспортиране на ISOBUS терминала и плугът автоматично преминава от транспортен към работен режим и обратно.
 
При трактори без ISOBUS терминал, Kverneland може да осигури ISOBUS комплекти, така че всички функции да се активират от кабината на трактора.
 
Kverneland Group Klepp продължава да развива иновативните си идеи за по-безопасни и доходоносни процеси в земеделието.
 
 
 
Kverneland е марка на Kverneland Group
Kverneland Group е водеща международна компания произвеждаща, развиваща и дистрибутираща селскостопанска техника и обслужване. Силният фокус върху иновациите ни позволява да осигурим уникална и богата продуктова гама с високо качество. Kverneland Group предлага цялостен пакет насочен към професионалното земеделие, покривайки всички процеси от земеделието, като подготовка на почвата, сеитба, балиращо оборудване, тороразпръскване, пръскане и електронни решения. За повече информация посетете www.kvernelandgroup.com