Световни премиери на най-новите модели френски телескопични товарачи Manitou показа Фермер 2000 на селскостопанското изложение БАТА Агро 2014 в Стара Загора. Три нови модела Manitou вече са на българския пазар – MLT 840, MLT 634 и MLT 735.
 
Моделът Manitou MLT 840 е машина с височина на повдигане 8 метра и капацитет 4 тона. Това е машина за тежки операции, подходяща за големи зърнопроизводителни и животновъдни стопанства, обясни пред Трактор.БГ Емануел Санта,  Регионален мениджър продажби в Manitou Group.
 
ВИЖТЕ ВИДЕО ПО ТЕМАТА:

 
Товарачът Manitou MLT може да бъде в две различни версии. В зависимост от нуждите на стопанството, машината се предлага с мощност 115 или 137 к.с. и помпа с променлив дебит. Товарачът е с висок просвет и отлично сцепление на гумите. 
 
Още два модела телескопични товарачи Manitou  направиха дебюта си на изложението БАТA Агро – MLT 634 и MLT 735. MLT 634 e машина с височина на повдигане 6 метра и капацитет 3,4 тона, а по-големият модел MLT 735 повдига до 3,5 тона на 7 метра височина. Тези два модела са бест селърите на Manitou в световен мащаб и най-вече MLT 735, подчерта Емануел Санта.
 
И двата модела товарачи са оборудвани с 4-цилиндрови турбо двигатели Deutz,122 к.с., които в отлично съчетание с трансмисията, мостовете, хидравликата и гумите, водят до 16% икономия на горивото в сравнение с предишните модели. 
 
Пемиерата си на българския пазар направиха холандските самоходни пръскачки Agrifac, които Фермер 2000 предлага на българския пазар от тази пролет. Просветът на пръскачката е от 1,40 м до 2 метра, хидравлично регулируем. Машината зад мен вече работи в България един сезон, като напръска над 10 хил. хектара при скорост 20-22 км/час с размер на щангите 36 метра. Имаме пневматична регулация на налягането, така че когато се изключва секция, компютърът реагира максимално бързо. Друго предимство е, че щангите са много стабилни. Дори при работа в полето със скорост 25 км/час, те остават стабилни, обясни Ларс Стадман, Мениджър пордажби Agrifac Machinery.
 
На щанда на Фермер 2000 отново присъства и чешката почвообработваща техника Farmet, представена от сеялката за директна сеитба Falcon 4.
 
Джоузеф Чех, мениджър експортни продажби Farmet заяви: От тази година заедно с Фермер 2000 представяме на българските фермери сеялка Falcon с р.ш. 4 метра. Сеялката е оборудвана специално за българските условия на рабта с дискова подготвяща секция, която може да е 2-редов или 3-редов култиватор. След нея са гумите с ниско налягане, които подготвят леглото за семената, а зад тях са монтирани изсяващите секции, които в случая са 32 броя през разстояние 125 мм. Бункерът е 2600 л.. може да бъде със или без торовнасяне. Сеялката Falcon 4 е много подходяща за сеитба на пшеница, както и на рапица
 
Фермер2000 и Farmеt представиха пред българските фермери на БАТА Агро също дискови и чизелови култиватори – Discomat и Triolent.
 
Дисковият култиватор Discomat 6 осигурява перфектна обработка на почвата дори с едно минаване заради агресивния си ъгъл на работа. Той перфектно раздробява и миксира растителните остатъци с почвата.
 
Чизеловият култиватор Triolent, като всички машини на Farmet, е изработен от високо якостна стомана Extra Steel Line. Култиваторът Triolent e с р.ш 6 метра и може да се агрегатира с трактори межди 300 и 400 к.с. Това е машина за обработка на стърнища със здрави работни органи в три реда и се предлага в широк диапазон на работни дълбочини – от 6 до 35 см.
 
Пълна информация за всички нови машини Manitou, Agrifac и Farmet можете да получите от официалния вносител Фермер 2000:
 
Стара Загора - централен офис:
кв."К. Ганчев", Агроцентър
тел. 042/600161, 600170
 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!