CLAAS представи своите иновативни решения за агросектора на международното селскостопанско изложение в Париж – SIMA 2015.

 

На SIMA тази година световният производител на трактори и комбайни CLAAS спечели два златни медала в различни категории.

 

Призьорът в категория „Трактор на годината 2015“ заслужено стана CLAAS ARION 400 с новата си панорамна кабина. Тя e изцяло проектирана за пълен комфорт на водача и е оборудвана с широк таван от прозрачен поликарбонат. Таванът и рамката на трактора са свързани без допълнителна метална траверса, което осигурява изключителна видимост на водача.

 

CLAAS ARION 400 се отличава с панорамната си кабина, която осигурява изключителна видимост към предния навес и е изключително подходящ за животновъдни ферми. Оборудван е с FTP двигател и може да се похвалим, че сме една от първите компании, които произвеждат трактори с двигатели TIER 4 Final.
 

 

На щанда на CLAAS беше представен и новият модел на комбайните от серията TUCANO, чиято премиера в България се състоя през лятото на 2014 от официалния дистрибутор на марката - РАПИД КБ ООД.


Новият TUCANO има една от най-добрите разтоварващи системи. TUCANO се произвежда в няколко серии – 300, 400 и 500.

 

Премиера на SIMA 2015 година направи и новият модел трактор на CLAAS АТОS 350. Серията АТОS е изцяло нова за бранда. Тя е позиционирана в сегмента на тракторите до 140 к.с. като машините са оборудвани с 3 и 4-цилиндрови двигатели.

 

Тракторите са изключително маневрени и това ги прави подходящи в ежедневната работа за разнообразни дейности в стопанството. Предлагат се с изключително богати опции от скоростни кутии - TWINSHIFT с две скорости и TRISHIFT с три скорости. Всяка от скоростните кутии може да бъде опционално механична или автоматична с реверсивен механизъм. Тракторите ATOS са серийно оборудвани със Смарт-Стоп система, която осигурява изключителна сигурност на водача при транспортни дейности.

 

На SIMA 2015 CLAAS представи и два нови модела на тракторите от серия AXION – 800 и 820. Това са трактори от високия клас в диапазона от 205 до 264 к.с., оборудвани с новата скоростна кутия на CLAAS – CMATIC. CMATIC е автоматична скоростна кутия с къси предавки, която бе отличена с награда за иновация през 2014 г. Новата система позволява надеждно теглене на тежки товари с плавно превключване на предавките при работа в трудни терени. Това удължава живота на скоростната кутия и увеличава производителността и икономичността на двигателя на трактора.

 

Кабините на двата нови модела от серията AXION са оборудвани с цветни дисплеи и ELECTROPILOT - електрически джойстик за управлението на преден товарен или друг прикачен инвентар. Модерното LED осветление придава изключителен комфорт в кабината на тези трактори.

 

„ С тези два нови модела успяхме да покрием нуждите на всеки фермер в необходимите му конски сили спрямо останалите модели от серията AXION. Това определено прави новите модели атрактивни за нашите клиенти“, заяви Бенедикт Виген – CLAAS.

 

Подробна информация за всички продукти на CLAAS можете да получите от официалния вносител за България Рапид КБ ООД
 

© 2015 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!