Известният словенски производител Agromehanika стартира сезон 2021 с обновена гама прикачни щангови пръскачки. Марката е добре позната сред българските фермери и неслучайно е в ТОП 3 на статистиката на КТИ за регистрирани нови щангови пръскачки на българския пазар през последните 5 сезона.

С цел да отговори на повишената потребност от бърза и качествена агрохимическа защита в последните години, както и на все по-високите изисквания на земеделците, Agromehanika се стреми постоянно да подобрява своите модели, като внедрява най-новите технологии.

Последната разработка на компанията – модел AGS 2500/3000 EN вече се предлага с 3 нови модели щанги - 18, 21 и 24 HPX, които позволяват надграждане с най-модерните системи за автоматична стабилизация, нивелация и контрол на височината.

Стандартното оборудване на пръскачките включва: 
- обем на резервоара 2800 или 3260 литра; 

- допълнителни резервоари за измиване на системата и хигиена на оператора

- компютър от най-ново поколение с тъчскрийн AG-TRONIK S1;

- подвижен смесител за препарати; 

- напълно хидравлични щанги 18, 21 или 24 HP; 

- гуми 270хR44“ (като опция се предлагат 38“ и 46“); 

- система от две помпи – COMET BP 171 с дебит 170 л/мин + центробежна помпа за разбъркване С200 с дебит 200 л/мин; 

- калници.

Допълнителните опции, които клиентите могат да поръчат с пръскачките Agromehanika за сезон 2021 са:

- ЩАНГА: 18, 21 или 24 метра, модел HPX. Този модел щанги се характеризира с усилена конструкция, частично сгъване на отделни секции, както и удобно електро-хидравлично управление. Усъвършенстваната хидравлична система с филтри, хидроакумулатори и тройната стабилизация на този модел щанги позволява надграждането им с екстри, които биха задоволили и най-взискателните клиенти.

- BOOM DISTANCE CONTROL: Тази опция позволява автоматично поддържане на зададена работна височина, както и автоматична нивелация на щангата при наклонени терени. Това става възможно благодарение на инсталирани ултразвукови сензори в двата края на щангата. 

- TRAIL CONTROL: Това на практика представлява автоматичен хидравличен завиващ теглич със сензори, който позволява на пръскачката да следва точно следите от гумите на трактора и предотвратява допълнително утъпкване на посевите.

- СЕКЦИОНЕН КОНТРОЛ: Ако автоматичният секционен контрол преди години беше луксозна екстра, то сега по-скоро е стандартно оборудване и задължителна опция за по-голямата част от фермерите. Затова всички модели  пръскачки на Agromehanika са готови за автоматичен секционен контрол.

- СВЪРЗАНОСТ: За да се осъществи секционният контрол е необходим GPS-сигнал и дисплей за навигация. Тъй като в днешно време почти всеки зърнопроизводител разполага с различен модел GPS-навигация, от Agromehanika осигуряват възможност за връзка със следните производители на дисплей за навигация: AV-MAP (модели G7 PLUS и  G7 EZY), TRIMBLE (GFX 750 и CFX 750) и всички ISOBUS дисплеи на останалите марки* (* при положение, че пръскачката се поръча с ISOBUS управление)

- ISOBUS: От началото на 2021 година всяка пръскачка на Agromehanika може да бъде поръчана с ISOBUS управление на известната немска компания MUELLER ELEKTRONIK. Тази опция прави пръскачките още по-универсални и спестява инсталирането на допълнителни устройства в кабината на трактора.

- ОСВЕТЛЕНИЕ: Клиентите могат да избират между 2 вида LED-осветление на щангата – на всяка дюза или с два броя прожектори.

Подробна информация за новите модели щангови пръскачки Agromehanika може да получите от официалния вносител на марката за България – фирма ТРАКТОР ИНВЕСТ –град Карлово на телефон 0897 01 10 10.