Световният производител на прикачна техника Lemken – един от лидерите и на българския пазар, показа редица новости при плуговете и сеялките. Специално за Трактор.БГ, по покана на официалния дилър за България – Варекс ООД, бяха представени всички нови машини за сезон 2016, които ще бъдат и на българския пазар.

 

Подробности за новите модели разказа Николай Колев, регионален менжидър продажби Lemken България:


 

Плугът Lemken Diamant, който трайно присъства на българския пазар, спечели по време на Агритехника, сребърен медал за иновации.

 

„Моделът, който искам да презентирам зад мен, е плуг Diamant с едно нововъведение, с което спечелихме сребърен медал на Агритехника – Optiline. Искам да обърна внимание на това, с което заслужихме този сребърния медал. Какво точно прави Optilines, какво е същественото? Хидравличният цилиндър Optiline способства за олекчена работа на трактора с плуга. Когато плугът се измества и пречи на трактора, автоматично може да се регулира налягането и по този начин линията на дърпане откъм трактора да бъде центрована правилно, така че да има по-малко усилие към задната навесна система на трактора“.

 

 

Няма как да не останем впечатлени от новия иновативен и високотехнологичен плуг Lemken Juvel 8 с Turncontrol Pro. Плугът е оборудван с Isobus и може да разполага и с GPS навигация. Това го прави изцяло управляем от компютъра вътре в трактора.

 

„Плугът е екипиран с DuraMaxx тела CS50, 4 корпусен. Ще ви демонстрирам как става завъртането с едно натискане на бутона, плугът се завърта. Не е необходимо да бъде направено допълнително, каквото и да е. В момента бавно ще падне също хидравлично и гумата, която определя транспорта и дълбочината на работа. По същия начин, след като си свърши действието, може да бъде регулиран и работния захват на плуга обясни Николай Колев.

Най-големият плуг Lemken, модел Vari Titan 11 бе представен на Агритехника във вариация с 12 корпусни тела, като има възможност да стигне и до впечатляващите 14 корпуса. Този модел е съвсем нов и ще дебютира на българския пазар през 2017 г.

 

 

„Плугът е оборудван с DuraMaxx тела – изключително подходящи за българския пазар, защото са допълнително закалени. От друга гледна точка, телата са оборудвани със специално лепило, което позволява на клиентите бърза сменяемост. Виждате, в момента, това са лентови дъски, всяка една лента може да се извади, няма завъртане на болтове, самата лента се сваля, подменя се и се слага другата лента, което спестява много време при подмяна на работни органи, обясни Колев.


Николай Колев представи и изцяло новия продукт на Lemken – дисковата брана Rubin 12:

 

„В момента експоната, който презентираме на Агритехника, е с работна широчина от 7 метра. Тази дискова брана притежава най-големите дискове за обработка с диаметър от 736 мм., всички клиенти могат да се убедят в нейната големина, а дълбочината на работа на дисковата брана достига до 25 см. при една оптимална скорост от 12 до 14 км/ч. За този експонат е необходимо да имаме трактор, който е с мощност над 600 к.с., браната е прикачна, сгъваема, като отзад е екипирана с двоен профилен валяк. Браните Rubin 12 разполагат с non-stop защита.

 


Новости има и при сеялката за слети култури Solitair 25, която също ще излезе на българския пазар през 2017 г.:
 

„Какви са новостите при тази сеялка? Първо имаме тотална промяна на бункера на сеялките, които Lemken произвежда. Второ – бункерът е снабден с теглилка, а отделно, което е и много характерно за тази сеялка е, че имаме автоматично задаване на сеитбената норма. Практически фермера може да зададе на компютъра сеитбената норма, сеялката автоматично ще си разбере семената и ще направи тази сеитбена норма. Имаме много добър контролинг на релсовото изсяване. Сеялката притежава също и много добър натиск върху изсяващия апарат, обясни Николай Колев.
 


На Агритехника 2015 дебютира и изцяло новата сеялка за пролетни култури Lemken Azurit.

 

“Какво е характерното и какво ни отличава от всичките други сеялки, които се предлагат на пазара за изсяване на пролетни култури? Това е така нареченото DeltaRow изсяване. Каква е идеята на Deltrarow, защо Lemken иска да направи Deltarow изсяване? Идеята е, че с подобен тип изсяване постигаме много повече семена на хектар от колкото, когато семената са с единично изсяване. Постигайки по-голяма гъстота на семената на хектар, според нас, ние ще постигнем и по-добри резултати при жътва. Искам да споделя с клиентите, че въпреки DeltaRow изсяването, жътвата може да бъде направена със стандартен адаптер на комбайна и няма нужда от допълнителни приспособления към адаптерите на комбайна, уточни регионалният менжидър продажби Lemken България.

 

Няма как да не сме впечатлени от всички новости и интегрирани иновативни системи в почвообработващата техника с марката Lemken. Oт официалния дилър на Lemken за България – фирма Варекс споделиха за Трактор.БГ, че имат пълна готовност да предложат най-доброто от Lemken за 2016 година, с възможност за изгодно финансиране и пакетни оферти.

 

Повече информация може да получите от фирма Варекс на телефон 0887969528 или в интернет на адрес: www.varex.bg