Земеделските производители през тази година имат засилен интерес към царевични хибриди от средно ранната група на зрялост за производство на зърно. Това показват анализите на екипа на Института по царевицата в Кнежа, предаде Фермер. БГ. От ръководството на института припомнят, че на тазгодишното издание на Международната селскостопанска изложба АГРА бяха представени 17 хибрида на Института по царевицата - Кнежа от различни групи на зрялост и в различни направления.

 

Кнежа 310 и Кнежа 546 са новите предложения на института към земеделските производители. „Изключителен интерес от страна на производителите беше проявен към хибридите ни от средно ранната група на зрялост за производство на зърно. Хибридите, подходящи за силаж, са сред предпочитаните от българските фермери. Търсенето е огромно, което говори за възродено животновъдство в страната“, заявиха от института.

 

Хибридът Кнежа 310 достига зрялост за 105-110 дни, устойчив е на полягане, а добивите са от порядъка на 800 – 1 100 кг/дка в зависимост от степента на напояване. Хибридът Кнежа 546 достига зрялост за 125-128 дни, добивите са 1 100 - 1600 кг/дка. Научният екип отдели специално внимание на захарни, пукливи и бели царевични хибриди и приложението им в хранително-вкусовата промишленост, допълват от Института.

 

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!