В Германия има много забележителности, които привличат всяка година туристи от цял свят. Невъзможността да се пътува свободно през последната почти година и половина провокира много хора да търсят други начини за изява. За жалост на фермерите в атракция се превърнаха полетата с цъфнала рапица, информира Agrarheute.com.

Хора гушкат овце срещу депресия от локдауна

За новата мода може да научите научите лесно, стига да напишете #rapsfeld в Instagram. Ще откриете стотици хиляди публикации към днешна дата. Те постоянно се увеличават.

Според National Geographic подобни тенденции водят до нанасяне на щети върху околната среда. Част от изображенията в социалната мрежа са тревожни. Именно те провокират гнева и раздразнението на стотици германски фермери. Жадуващите да си направят вдъхновяващи фотоси на фона на жълтото „море“ от рапица често газят през насажденията без да се замислят какви са последиците.

С апел навлизането в полетата с рапица да бъде спряно излезе и известна германска фермерка и инфлуенсър – Карина Дюнхем. В статия в своя блог тя описа вредите от новата мода.

Много щастлива съм, че отглежданите от нас култури привличат вниманието като фон за създаването на красиви снимки, но този процес е свързан с безмилостно унищожаване на насажденията, казва тя.

Карина призовава хората да се отнасят с уважение към природата и работата на фермерите.

Не си играйте с храната, допълва тя.

 

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Фермер продаде метеорит от нивата си за 180 000 долара

Бил Гейтс инвестира в близо един милион декара ниви

Посмейте се с трима братя фермери