Демо мрежата на АгроХъб.БГ се разширява с още една точка, която е разположена в лозов масив между село Славянци и град Сунгурларе.  

Четете още: Животновъди се канят да затварят Подбалканския път заради рестрикциите за паша

 

Тя е част от технологичната инфраструктура на Европейския цифров иновационен хъб АгроХъб.БГ, в която се предоставя услугата "тестване преди инвестиране". 

В новата демоточка ще се демонстрират възможностите на технологичните решения в лозарството и ще се видят резултатите от внедряването им, за да могат всички земеделски стопани да тестват технологиите и да изберат най-подходящото за тях решение.

 

По време на откриването, което ще се състои на 30 май, ще бъдат показани възможностите на технологични решения, с които отглеждането на лозя и производството на вино става по-лесно и рентабилно. Експерти ще предоставят практически съвети за внедряване на технологиите в лозовите стопанства и повече информация за услугите на АгроХъб.БГ и как земеделските производители да ги използват за развитие на своя бизнес. 

Посетителите ще бъдат запознати с модел за прогнозиране на болести по лозата, автоматизирана система за прецизно напояване и хранене, както и мониторинг със сателитни изображения.

 

Ден по-рано ще бъдат представени и тествани технологичните решения на АгроХъб.БГ в полза на зърнопроизводителите, дискусии и индивидуални консултации в рамките на демо платформата "Ден на Полето - пшеница и ечемик 2024" в карнобатското село Българово.