Агритоп е компания, която се доказа в годините като един от най-стабилните партньори на животновъдите в България. Фирмата предлага цялостни решения за оборудване на животновъдни ферми. На изложението БАТА АГРО Есен 2016 те показаха новостите при специализираните челни товарачи Weidemann.
 
 
Михаел Франке, Регионален мениджър Продажби за България обясни повече.
 
“Бих искал днес да Ви представя новия модел Wiedemann T6027. Новото при него е, че дължината на стрелата е от 6 метра, а капацитетът на повдигане е 2,7 тона. Тази машина има три вида управление на колелата – управление на всички колела, което осигурява пълна маневреност и производителност на най-малка площ; управление на предния мост, което осигурява безопасно управление при по-високи скорости и движение по диагонал – използва се при прецизно маневриране в много тесни пространства. Имаме по-голяма хидравлична помпа, която е с по-голяма производителност и осигурява продължителна работа, дори и с различни работни инструменти. В тази машина  имаме двигател Kohler, който е с мощност 75 к.с. и отговаря на TIER IIIB.”
 
 
Wiedemann T6027 е с изцяло нов дизайн, който позволява перфектна видимост във всички посоки и улеснява работата на оператора. 
 
Новост при модела е управляващият инструмент „Jog Dial“, който дава възможност за регулиране на количеството хидравлично масло. Това е голямо предимство, когато машината задвижва хидравличен прикачен инструмент, който не се нуждае от цялата хидравлична мощност на двигателя. Така водачът може да работи много плавно с машината и инструмента.
 
 
Българските фермери имаха възможност да се убедят сами в предимствата на товарачите Wiedemann на специално организираните демонстрации в рамките на изложението. Специализираните товарачи показаха пред събралите се животновъди своята производителност, голяма маневреност и лесно управление. Впечатление направи възможността за смяна на инструмента без оператора да слизате от кабината. Това е така благодарение на хидравличната блокировка, която дава възможност за преоборудване за нови задачи само за секунди.
 
На щанда на фирма Агритоп бяха показани и цялостни решения за оборудване на ферми в синхрон с предстоящия прием по Мярка 4.1 от ПРСР 2014-2020.  Точно по нея животновъдите ще имат възможност за финансиране и изграждане на добри технологии за отглеждане на животните, нови сгради с добра вентилация и подходящи помещения за доене и охлаждане на млякото. Всичко това би могло да бъде направено от специалистите на Агритоп. 
 
 
Пред екип на Трактор.БГ Момчил Тасков, Търговски директор на фирма Агритоп, обобщи какво могат да открият фермерите на щанда им.
 
“На Бата Есен 2016 нашата фирма представя цялости решения за оборудвания на ферми. Зад мен може да видите макет на доилна зала Delaval 1x12. До него е разположена една виртуална ферма, която пожелавам на всеки фермер в България да има. Фермата е умален макет на 200 дойни крави, заедно с доилна зала, с чакалня и родилно помещение, което е разположено зад доилната зала, също така има решение за събиране на тор и отвеждане до торова лагуна. Изложили сме също така и ремаркетата Joskin, които вече са добре познати на българския пазар. Основните им продукти са ремаркета, тороразхвърлящо ремарке и транспортни ремаркета, подходящи за зърно, силаж и за насипни товари.”
 
 
 
Повече информация за продуктите на фирма Агритоп може да откриете на интернет адрес: www.agritop.bg и телефон: 02 / 971 26 20.