Предстои създаването на Агросъюз между малки и средни предприятия от Русия и България, които да си сътрудничат в областта на производството на плодове и зеленчуци, предимно произведени по екологичен начин, информират от Българската търговско-промишлена палата (БТПП). Това е станало ясно на проведена среща с генералния директор на група компании „Славянская Артель”, Русия Вячеслав Думенко.

 

Това е трета поредна среща, свързана със съвместни дейности между БТПП и Новосибирската Търговско-промишлена палата, на която Вячеслав Думенко е представител за България. Гостът запозна председателя на БТПП Цветан Симеонов и присъстващите в срещата с растящия интерес от страна на бизнес средите на област Якутия, Русия към сътрудничество с български предприемачи в сферата на производство на биологични храни и селско стопанство.

 

Предстои създаването на Агросъюз между малки и средни предприятия от Русия и България, които да си сътрудничат в областта на производството на плодове и зеленчуци, предимно произведени по екологичен начин, бе съобщено по време на срещата. В района на Новосибирск се наблюдава особено голямо търсене на екопродукция. Предстои Агросъюзът да изготви програма за реализиране на съвместни проекти за период 2015 - 2025 г.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!