Какво не успяхме да свършим в изтичащия програмен период на прага на новата Обща селскостопанска политика (ОСП) след 2020 г. Това е темата на финалната годишна среща - форум на членовете на Национална овцевъдна и козевъдна асоциация (НОКА) ще се проведе на 7 декември 2019 г. в хотел „Астор Гардън“ в к. к. „Св. Константин и Елена“ край Варна.

Какво ни готви SWOT анализа за околна среда и климат?


Форумът ще бъде открит от заместник-министъра на земеделието, храните и горите д-р Янко Иванов. 

Предвидена е богата лекционна програма, като лектори на събитието ще бъдат водещи експерти от земеделското министерство, Българска агенция за безопасност на храните (БАБХ), Селскостопанска академия (ССА) и други специалисти от бранша. 

" Освен д-р Янко Иванов, на форума ще присъстват Силвия Василева и Ирина Лазарова от МЗХГ. Очакваме още потвърждение на Аделина Стовнова, Дора Ненова, Петя Петкова и Мария Христова от ресорното ведомство. От БАБХ ще присъства д-р Георги Попов, който ще запознае овцевъди и козевъди с модул "Мляко". А от ССА ще присъства доц. Божидар Иванов. Той ще представи анализ за изминалата ОСП", коментираха от НОКА за Агри.БГ


Форматът, но който се обсъждат различни теми свързани със състоянието и развитието на сектора, по традиция се провежда в края на всяка година. В него участват над 400 земеделски производители от цялата страна, учени и заинтересовани фирми.