Цените на агнешкото са като миналогодишните, заяви Бисер Чилингиров, председател на Национална овцевъдна асоциация ( НОА ) .

 

"Цените на агнешкото трази пролет са средно 6 лв./кг. живо тегло, закупено директно от фермата, но все още има и търговци, прекупвачи, които изкупуват на 4.50 лв./кг., 4.70 лв./кг., като говорят за вътрешния пазар. Това не е така. Цената си е 6 лв./кг. По магазините е от 12 лв./кг. – 16 лв./кг., което е добре.  В големите градове има силно търсене – като Пловдив, Варна, Бургас и там агнешкото месо варира между 7 лв./кг. - 8 лв./кг. живо тегло, като агнето се капарира един месец преди това или направо има платени", заявява  Чилингиров.

 

Бисер Чилингиров припомни, че в търговската мрежа българското агнешко месо е с червени и зелени печати, а вносното - със сини печати и призова потребителите да избират българското, като по този начин подпомагат родния фермер.
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!