Жълт код за гръмотевична активност е обявен за седем областите в страната – Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново и Габрово. Това сочат данните от справка на сайта на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

По-късно през деня и през нощта срещу петък ще има краткотрайни интензивни валежи и гръмотевични бури. Има опасност от градушки. Преди пладне над по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време. По-късно през деня ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, на повече места и по-значителна над Северна България, планинските райони, както и през нощта срещу петък.

В източните и крайните южни райони от страната ще има повече слънчеви часове. Дневните температури ще останат високи - максималните ще бъдат между 30° и 35°, в София 30°.

Както Фермер.БГ писа, в сряда правителството одобри допълнителни разходи за закупуване на противоградови ракети  - 1,2 млн. лв. Въпреки добрата зареденост с ракети против градушки, поради интензивната и непостоянна климатична обстановка само през месец май са изразходвани около 200% повече ракети в сравнение с количествата, използвани в предходните години.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!