НИК Технологии обяви, че стартира предлагането на продуктите, произведени от американската компания Valmont Industries, на българския пазар.

Компанията, която е световен лидер в производството на механизирано напояване ще предлага чрез НИК цялата си гама от поливни системи с марката Valley, които включват пивоти и линейни машини в различни конфигурации, спрямо размера и формата на парцелите.


„Радваме се да обявим това партньорство, тъй като технологичните поливни системи на Valmont са логично допълнение към нашето портфолио от машини, при които иновациите са от критично значение.”, заяви Иво Куманов, управител на НИК. „Екипът на НИК Технологии има амбицията да предлага машини, които да поливат растенията по начин, най-близък до този на естествения дъжд, като това подобрява транспирацията на растенията. Благодарение на инвестициите на фермерите и новите европейски програми, фокусирани върху машините за напояване, ние се надяваме, че ще започне реновирането и на инфраструктурата, с която са се поливали 12 млн. декара в миналото” допълни Иво Куманов.

„Всяка година е пример в различни страни по света как фермерите са засели, обработили и като цяло грижили добре за своите посеви, но липсата на вода ограничава потенциалът на техните добиви. Именно тук идва нашата роля, да предложим конфигурация с помощта, на която да се полива оптимално - с минимално използване на ресурси като електричество и вода” каза Владимир Харминк, търговски мениджър на Valmont за Европа и Азия. „Радваме се, че имаме възможността да работим с компания като НИК, чийто млад екип и технологично мислене е много ценно за GPS системите за управление и контрол, които се използват в нашите продукти” допълни още той.

Американската компания Valmont, започва производството на пивоти през далечната 1954г. и е първата фирма в света, която произвежда такъв тип системи. Сега благодарение на шестте си фабрики, разположени на пет континента и глобалната си мрежа от дилъри, компанията е лидер в прецизното поливане като успешно налага технологиите за пестене на ресурси и GPS системите за управление на машините.

В последните 3 години в Източна Европа са реализирани мащабни проекти с продуктите на Valmont за поливане като с тяхна помощ се поливат над 10 млн. декара в Русия, Сърбия, Румъния и други държави.

Сформираната тази година дивизия НИК Технологии е част от компанията за прецизно земеделие НИК. Дивизията се състои от отделен екип, който е изцяло фокусиран върху технологичните машини, при които GPS иновациите и технологичните детайли са от значение. Освен представител на американската марка Valley Irrigation, НИК Технологии е и официален дилър на френската премиум марка самоходни и прикачни пръскачки Berthoud.
 

 

© 2012 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!