Седмица преди най-голямото изложение у нас АГРА , на което земеделци от цялата страна се срещнат с новите технологии в земеделието, една от водещите технологични фирми у нас в селскостопанския сектор – НИК, обяви придобиването на дял от специализираната фирма Техно Фарм, която разработва специализиран земеделски софтуер от началото на 2013 година.

С придобиването на Техно Фарм, НИК разширява предлаганите на своите клиенти продукти и услуги с тясно специализиран софтуер, разработен спрямо изискванията на фермерите и институциите у нас, което съответства с мисията на фирмата да помага на земеделците у нас в управлението и оптимизирането на работния процес.

Заедно с придобиването от НИК, Техно Фарм пускат на пазара нов модул на софтуера, наречен „Агротехника“, който позволява лесен трансфер на информация за извършените обработки от GPS навигация Trimble, предлагани у нас от НИК. Този модул е първата съвместна дейност на двете фирми и основата на тяхното сътрудничество, чиято цел е да бъдат от полза на земеделците при изпълнение на ежедневните им дейности и изпълняването на изискванията на новата ОСП.



„Ние видяхме, че Техно Фарм успя да се наложи като една от водещите фирми за софтуер на селскостопанския пазар за относително кратък период, комбинирайки тяхната пълна насоченост върху земеделието с технологиите в GIS и GPS сферата“, заяви Иво Куманов, управител на НИК. „За нас е много важна и съвместната работа с техния екип, който освен GIS програмисти включва и експерти, придобили опит в МЗХ и Държавен фонд „Земеделие“ (ДФЗ).

„За нас влизането в семейството на НИК е възможност да разширим контактите си с технологични земеделски производители, каквито смятам, че са клиентите на НИК“ допълни Петър Ненов, основател и управител на Техно Фарм ООД.

Двете компании ще бъдат представени съвместно на АГРА в Пловдив на щанд от близо 100 кв, където по случай на партньорството ще бъдат предложени съвместни пакетни предложения.
 



 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!