Румен Порожанов носи институционална памет за процесите в ДФ "Земеделие", на който беше директор за пръв път в периода от март 2011 до август 2013. Не съм изненадан от предложението той да бъде назначен за директор на Държавен фонд "Земеделие". По-скоро бих се изненадал, ако беше някой друг. Това заяви пред БГНЕС бившият земеделски министър Нихат Кабил.
 
Назначението на Порожанов е един добър знак, защото той е наясно със степента на проблемите в земеделския сектор. "Добрите ми впечатления от него се затвърдиха, след като пое ДФ "Земеделие" след отстраняването на Калина Илиева", добави Кабил.
 
Според него най-важното събитие от миналата седмица е изявлението на новия земеделски министър Десислава Танева, че ще работи в синхрон с бъдещия директор ДФ "Земеделие", което е в контраст със ситуацията от преди няколко месеца, когато имаше конфликт между ръководството на Фонда и земеделския министър професор Димитър Греков. "Този анонс, който беше отправен, е в посока на стабилизация на нещата в сектора", посочи Нихат Кабил.

 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!