Рестарт след пандемия от COVID-19 прави DLG със своето традиционно събитие Дни на полето. Общо 350 изложители от 16 страни ще вземат участие в DLG Feldtage. Събитието ще се проведе от 14 до 16 юни на мястото на експерименталната ферма Kirschgartshausen Versuchsgut близо до Манхайм, Германия.

Гласувайте: Бихте ли подкрепили освобождаване на субсидиите от данъчно облагане?

На полето фермерите ще видят перспективни разработки при сортовите семена, методите на отглеждане и технологиите, приложени в стопанството.
 
„Около 350 компании, асоциации и институции от 16 държави вече са се регистрирали за това първо събитие след пандемията. Водещата тема на събитието е: „Моето растениевъдство - моето бъдеще“. Изложителите ще представят ориентирани към бъдещето разработки в сортовите семена, методите на отглеждане, технологиите и селскостопанските ресурси, които ще дадат възможност на посетителите да приемат все по-индивидуални стратегии за своите ферми", каза Андреас Стюл, ръководител на проекта на DLG Feldtage. 

DLG очаква около 23 000 посетители през трите дни на събитието.
 
„Сегашната ситуация на селскостопанските пазари на едро е неясна и ще остане нестабилна. В това отношение тазгодишното DLG Feldtage идва в момент, когато информацията и ориентацията на оперативно ниво е както необходима, така и неизменна”, каза Мартин Умхау - член на DLG.
 

Той коментира още, че цялата структура на цените на земеделието се променя. 

„В настоящата ситуация е ясно, че ефективната оптимална производствена техника, адаптирана към местоположението, е предпоставка за продължаване на активността на пазара“, добави Умхау. 

Именно това ще предложи и DLG Feldtage 2022 - оптимални техники за успех и ефективност.

На опитното поле от 13 хектара селекционерите ще покажат утвърдени и нови сортове, както и семена за всички култивирани растения, които имат отношение към пазара. В допълнение, множество компании, организации и институции ще представят други аспекти на растениевъдството - торене, растителна защита и различни методи на отглеждане, както и най-новите решения във връзка с прецизното земеделие и дигитализацията. 

Тази година DLG ще представи за първи път информация за отглеждането, грижите и ефективното напояване на полските зеленчуци. Фокус на изложбата са семена и млади растения, торене и растителна защита, както и грижи, прибиране и преработка.

Фокус ще бъде поставен и при биологичното земеделие. За втори път тази година DLG ще представи специализирана информационна платформа, която изследва в дълбочина теми за биологично земеделие.