Труп на животно е захвърлен в канала на столичния квартал Челопечене. След проверка на място става ясно, че умрялото животно е на незаконен обект, срещу който местните жители водят няколкогодишна битка, показва репортаж на Нова ТВ.

Безпризорни крави пасат и умират в нивите

Оказва се, че в стопанството се отглежда не малък брой прасета и едър рогат добитък – близо 500. Условията, при което това става обаче, не отговарят на изискванията на Наредба 44 и затова обектът не присъства в регистрите на БАБХ.

Освен че в близост до фермата често се забелязват останки от трупове на животни, които са потенциален източник на зараза, придвижването на добитъка често изправя шофьорите на нокти. „Вече има много произшествия, които са на главен път“, коментира кметът на район „Кремиковци“.

Въпреки че местните са се жалвали многократно и дори в момента се очаква да приключи разследването по три сигнала, подадени към прокуратурата, засега ефект няма. Стопанинът Недялко Костов и собственичката на обекта Бойка Керкелова продължават с дейността си необезпокоявано. А жителите на Челопечене се молят някой ден все пак да спят спокойно.