„Не фантазия, а жест към клиентите на Case IH” – така изпълнителният директор на Римекс 1 – Холдинг Румен Лазаров определи незабравимото пътуване до Америка.

Римекс 1 – Холдинг организира за българските си клиенти незабравимо пътуване до САЩ. Там те посетиха фабриките на Case IH и Salford Machinery Farm. Междувременно организаторите от Римекс бяха подготвили незабравимо пътуване и посещения на уникални забележителности в страната на неограничените възможности - Чикаго, езерото Мичиган, Хард рок кафе, Лас Вегас, Гранд каньон. Невероятно преживяване беше и екскурзията с лодка по река Колорадо. Българите посетиха също и Торонто – Канада, Ниагарския водопад и кулата „Скайлон” с изглед към водопадите.


Освен от красивите места, които посетиха, българите бяха изключително впечатлени от новопостроените огромни заводи на Case IH за тракторите Magnum, където на практика е осъществен напълно затворен производствен цикъл, който започва с доставката на метали и завършва с готов за работа трактор. Това е първият завод, който оперира в изцяло независим от поддоставчици и икономически фактори процес. Тук качеството на всеки детайл се проследява и контролира на определени етапи и се тества, като при евентуален дефект по време на експлоатацията на машината може да се стигне до чисто персонална отговорност на работника, участник в изготвянето на машината. Не е тайна, че повечето дефекти, които показват всички машини по време на експлоатация, обикновено са причинени от некачествени детайли, доставени от външни доставчици, което е свързано с подмяна на цели серии некачествено изработени детайли или цели възли, както и смяна на самите поддоставчици. Това е дълъг и сложен процес, който в крайна сметка не възвръща загубите и пропуснатите ползи на клиента, закупил тази техника. В завода в Расин, Уисконсин, където е седалището на CASE IH за цял свят, този основен проблем в производството е решен категорично. Тук се произвеждат и трансмисии и крайни предавки за тракторите Steiger, зърнокомбайни, памукокомбайни, комбайни за тръстика, силажокомбайни, самоходни косачки, също така и кабините за всички тези машини, както и за самоходните пръскачки и тороразпръсквачки с марката Case IH.


В другия завод на Case за зърнокомбайни в Grand Island (Небраска) бяха представени още по-високи технологии при изключителен контрол по отношение на качеството и по отношение на графика на производството. Тук времето за преминаване на машината през целия производствен процес, всички станции на поточните линии се контролират с хронометри и всяко забавяне е съпроводено със светлинни ефекти, маркира се станцията, която е отговорна за забавянето, както и работникът, пряко отговорен за това.
Видяното двата завода на Case даде и отговор на въпроса защо рязко намаляха рекламациите и гаранционните ремонти върху новодоставените машини Case, извършвани от сервизите на Римекс през последните 1-2 години. Всичко това вдъхна още вяра у българските клиенти на Сase, посетили двата завода. A въпреки световната икономическа криза, оказа се, че заводите на Case в момента работят със 100% капацитет.



Римекс посети и завода на Salford  в Канада. Бяха презентирани стърнищни и комбинирани култиватори, продълбочители и  дискови брани, които с новаторските си изработки продължават да изненадват положително земеделците по целия свят. Всеки един желаещ имаше възможността да изпробва лично техниката и да се увери в нейните  качества – здрава и надеждна, а същевременно и достъпна конструкция.

Дейността на Salford Farm Machinery започва през 1978 година в градчето Салфорд (провинция Онтарио, Канада). Днес компанията се е превърнала в огромна  международна корпорация, с фабрики и проектантски бюра  в Канада и САЩ, с обща площ около 50 хил. кв.м. Фирма Salford е на българския пазар от края на 2008 г.  с представител за България фирма Римекс. За краткия период на българския пазар Salford се приема много добре от земеделските стопани.