New Holland Agriculture спечели своето място в Световните рекорди на Гинес, като ожъна впечатляващите 797,656 тона пшеница за осем часа с най-мощния комбайн на света: New Holland CR10.90 с 653 к.с.
 
"Ние сме изключително горди, че завоювахме своето място в Световните рекорди на Гинес за жътва на почти 800 тона пшеница за 8 часа, разбивайки предишния рекорд с повече от 120 тона.“, обяви Хедли Купър, директор на отдел зърнокомбайни. "Този рекорд показва ненадминатия капацитет и производителност на CR10.90, особено след като текущият рекорд от 675,84 тона бе достигнат и надминат само след 6 часа и 36 минути!"
 
Рекордът се състоя на 15 август 2014 г. във ферма в Линкълншир, Великобритания. Полето бе засято с пшеница Santiago през есента на 2013 г..
[news]
Рекордната жътва започна в 11:17 часа и се характеризираше с промяна на метеорологичните условия, температурата на околната среда (в диапазона 18-21 ° C) и леки превалявания. Средната производителност на CR10.90 беше 99,7 тона на час и достигна своя връх от 135 тона на час, даващо средно 9,95 тона пшеница на хектар със средно съдържание на влага 16,2%. Рекордът бе постигнат с помощта само на 1,12 литра гориво на тон.
 
Целият процес на жътва бе под стриктното наблюдение и контрол от страна на г-н Правин Пател, официалният представител на Световните рекорди на Гинес, който бе подпомаган от Алън Робсън, представител от община Линкълншир като втори независим свидетел.
 
Моделът рекордьор New Holland CR10.90 е оборудван с уникалната технология на New Holland Twin Rotor®, с Twin Pitch ротори с висока производителност в съчетание със системата Dynamic Feed Roll ™ (DFR), която доказа, че е необходима за рекорд, особено след като метеорологичните условия се влошиха в късния следобед.
 
Оборудван с Cursor 16 двигател, който развива 653к.с., CR10.90 също е в съответствие с регламентите на емисии Tier 4B, използвайки модерната технология Ecoblue ™ HI-ESCR. Издържливостта на машината в променящи се условия, е гарантирана благодарение на уникалната SmartTrax ™ система с Terraglide ™ окачване.


 
Изключително удълженият и супер-бърз 10-метров шнек за разтоварване при 142 литра / минута, позволи бързата работа и постоянно разтоварване на зърното от резервоара. CR10.90 също така е оборудван с IntelliSteer ™ напълно интегрирана автоматично навигация, която гарантира точност от 1-2 cм и оптимизира ефективността на комбайна.
 
"Титлата Световнен рекордьор на Гинес доказва за пореден път водещата позицията на New Holland в световен мащаб при зърнокомбайните", заяви Карло Ламбро, продуктов директор на New Holland Agriculture. "Комбайнът рекордьор е направен в нашия център Harvesting Excellence в Zedelgem, Белгия и е първият в света роторен комбайн от типа Class 10 и е пример за превъзходството на Twin Rotor® технологията, разработена от New Holland преди 40 години. Ние предлагаме на нашите клиенти най-добрите възможни решения и непрекъснато подобряване ефективността на нашата марка и резултати в при жътва", каза още Карло Ламбро.

Най големият зърнокомбайн в света и безапелационен рекордьор CR10.90 вече може да се поръча за следващия сезон. Първите доставки стартират през Март 2015-та.", съобщи за Фермер.БГ Даниел Минев, управител на Интерагри България – официален вносител на бранда New Holland. 
 
За контакти - Интерагри България:
 
Национален телефон: 0700 46 666
 

© 2014 Всички права запазени. Позоваването на Фермер.БГ е задължително!