Тези дни New Holland Agriculture, част от CNH Industrial, вдигна завесата над новата си концепция за трактор, който ще намери приложение в отглеждането на лозови насаждения. Компанията участва на международното изложение за производство на вина и плодове SITEVI 2021 в Монпелие, Франция, пише ivtinternational.com.

Наградите на Агритехника: Златен медал за машината, която може всичко

Иновативната концепция за трактор e специално проектирана да отговори на спецификите на тесните междуредия в лозята, типични за региони като Шампан, Медок и Бургундия. Там има традиции в производството на висококачествени вина от грозде в лозя с редове с широчина под метър и половина. Често насажденията са по стръмни склонове и са малки. При тези условия гроздето се бере ръчно и по-голямата част от работата по поддръжката на лозята се извършва с помощта на трактор, който се движи над редовете.

 New Holland си партнира с легендарната дизайнерска компания Pininfarina, за да създаде нова ера за този начин на отглеждане на лозя. Pininfarina стои зад футуристичния дизайн на машината, която се характеризира с висок комфорт и безопасност за оператора и се задвижва електрически – точно в духа на новата стратегия на New Holland.

Дизайнът на лицевата страна на машината съчетава функционалност и стил. Цялостният външен дизайн се откроява с плавни и динамични линии. Отворената рамка придава спортен вид. Формата на кабината, наклонена в посока на движението, допринася за динамиката на трактора.

Кабината, в която се влиза лесно, благодарение на голямата единична врата, впечатлява с въртяща се седалка. Използваните дървени елементи допълват усещането за лукс и се асоциират с използването на дърво за винените бъчви.

Нашият трактор предлага поглед към бъдещето на производството на вина с премиум качество, казва Карло Ламбро – един от президентите на New Holland.

Той е резултат от дългата история на успеха в отглеждането на лозя в цял свят, съчетан с вдъхновяващата иновативност на легендарната дизайнерска къща Pininfarina. Представлява доказателство за стремежа на New Holland към развиване на нови решения, които посрещат специфичните нужди на клиентите, допълва той.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Новият флагмански трактор на Massey Ferguson

Шведи разработват бюджетен електрически трактор

Професия тракторист - вижте какви заплати взимат в Румъния