След подновяването на преговорите между двете коалиции на първите две формации в Народното събрание за кабинет, Кирил Вътев е предложението за министър на земеделието.

Това е неофициална информация, която стигна до медиите, но на този етап може да се смята, че точно това ще е човекът, който ще бъде предложен да управлява аграрното ведомство.

 Преди седмица той заяви за Агри.БГ, че е воден разговор с него за поста, но малко след публикуването на запис от заседание на Националния съвет на “Продължаваме промяната”, които са мандатоносители, се появиха информации, че Вътев се е разколебал и предишната кандидатура на формацията - проф. Христо Даскалов, пак бе пусната в обращение в медиите. 

Против кандидатурата на Кирил Вътев за министър се обявиха от Българска аграрна камара, а в негова подкрепа се обявиха преди дни чрез декларация от Обединени български животновъди.  

Списъкът с министри е одобрен от двете формации - ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, обяви кандидат-премиерът акад. Николай Денков през деня. И добави, че официалният списък ще стане ясен в петък - 2 юни.